Nieuws

5 maart 2024

Succesvolle Samenwerking: Mientje vindt haar plek bij Kwalitaria Keizerslanden

Toen Mientje een vacature bij de kwalitaria op Keizerslanden voorbij zag komen twijfelde ze geen moment; dit leek haar een leuke plek. Ze trok de stoute schoenen aan en solliciteerde zelf, hoe spannend ze dat ook vond. En dat pakte goed uit. Inmiddels heeft ze een contract getekend.

Eigen initiatief

De samenwerking tussen KonnecteD en de Kwalitaria gaat al even terug de tijd in. Inmiddels hebben drie kandidaten via KonnecteD hun draai gevonden bij de Kwalitaria. Mientje is er daar een van. Erwin van Schooten, eigenaar van Kwalitaria Keizerslanden, vertelt: “Mientje is in januari gestart met twee weken proefdraaien. Inmiddels draait ze volop mee en is ze in korte tijd al flink gegroeid. Ze pakt steeds meer taken op en toont eigen initiatief. Ze let goed op en kijkt wat ze van haar collega’s kan leren. Dat doet ze goed en hebben we daarom beloond met een contract.’’

Passend werk

Voorafgaand aan haar zoektocht naar werk, volgde Mientje een aantal workshops bij KonnecteD om haar klaar te maken voor het sollicitatieproces. Zo kreeg ze onder andere hulp bij het opstellen van een cv en motivatiebrief. Daarna kon de zoektocht naar passend werk beginnen. Mientje vertelt waarom ze bij de Kwalitaria zo op haar plek zit: “Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik vind alles leuk en doe het met plezier. Ik heb een gezellige en rustige groep collega’s. Ik voel geen druk en dat is voor mij het fijnst.’’ Erwin vult aan: “Januari is een rustige maand bij ons. Dit was een mooi moment om Mientje te laten starten. We hebben haar rustig kunnen inwerken en inmiddels kan ze alles.’’ Mientje: “Op de cappuccino ben ik nog aan het oefenen hoor. De melk goed opkloppen is best lastig.”

Samen werken

Over de begeleiding van de kandidaten is Erwin duidelijk: ”Dat kost tijd. Ervanuit gaan dat ze zichzelf wel redden werkt niet. En heb je zelf niet voldoende tijd, vraag dan een collega dit te doen. Ik werk hierin samen met mijn rechterhand Sabine. We hebben bijvoorbeeld werkbeschrijvingen gemaakt. Daarop staat uitgelegd hoe je een salade maakt of broodje op moet maken. Die kunnen ze erbij houden. En natuurlijk kunnen ze ons altijd vragen stellen. Liever 10 vragen met als resultaat een goed gerecht, dan een klacht van een klant. Door zo samen te werken komen we een heel eind.”

Tekst gaat door onder de foto

 

Op de foto: Jeroen Vos, Mientje, Erwin van Schooten

Fantastische kans

De relatie met KonnecteD ziet Erwin als een win-win samenwerking. Erwin: “We helpen elkaar. Ik heb mijn personeelstekort opgelost en KonnecteD heeft mensen aan het werk kunnen helpen.” Jeroen Vos, accountmanager bij KonnecteD vult aan: “De Kwalitaria is een mooi voorbeeld van hoe sociaal ondernemen positief uit pakt. Voor kandidaten als Mientje, die hierdoor niet meer afhankelijk is van een bijstandsuitkering, is dit een fantastische kans. Dat is waar we het samen met werkgevers voor doen.”

Over KonnecteD

KonnecteD is het werk- en leerbedrijf voor mensen met een afstand tot werk en werkgevers die sociaal willen ondernemen. Wij verbinden werkenden, werkzoekenden en werkgevers vanuit ons motto: maak werk van betekenis! Meer weten of ook samen werken? Neem contact met ons op!