Nieuws

2 april 2024

De KonnecteD route van Agnes

Agnes loopt nu bijna een jaar op de KonnecteD route. Ze kwam bij KonnecteD terecht via ’t Baken in Lochem. KonnecteD kon haar de juiste begeleiding en voldoende werkvariatie bieden. Haar werkcoach Karin loopt met haar mee en staat naast Agnes in haar proces. Samen kijken ze terug op de enorme groei die Agnes al heeft doorgemaakt.

 

Waar het begon

Agnes en haar consulent IJbelina bij ’t Baken in Lochem kennen elkaar al lang. Vooral het hebben van een constante achtervang was voor Agnes essentieel om verschillende werkplekken te durven proberen. Na een heftige periode was Agnes toe aan een nieuwe start op de arbeidsmarkt. Door haar verhuizing naar Eefde werd de link naar KonnecteD  al snel gemaakt.

 

Samenwerking over gemeentegrenzen heen

Karin, werkcoach bij KonnecteD, kreeg de vraag van IJbelina of ze wilde meedenken over de kandidaat (Agnes) die pas in Eefde was komen wonen en nu zover was dat ze graag de stap naar werk wilde maken, ondanks behoorlijke belemmeringen.

Karin: “We denken graag mee over de gemeentegrenzen heen om écht te kunnen bieden wat iemand nodig heeft. Juist dát maakt het duurzaam en succesvol voor een kandidaat als Agnes. En daarmee ook voor ons als KonnecteD.” “Maak werk van betekenis”

 

Opbouwen van werkritme als eerste stap

Het eerste gesprek, de intake, was heel spannend voor Agnes. Karin: “Samen met IJbelina kwam ze bij mij op gesprek, ze was erg zenuwachtig en onzeker. De nieuwe omgeving was erg spannend voor haar. Na een rondleiding leek ze de beste klik te hebben met afdeling Opstap 4, waar ze werd opgevangen door werkleider Richard. Ik bleef dichtbij.” Agnes vervolgt: “Het was inderdaad erg spannend, dus ik was blij dat ik rustig mocht beginnen en opbouwen in een klein groepje. Eerst een paar uurtjes, om te kijken hoe het ging. Ik wist al snel dat ik hier wilde blijven. Ik heb leuke collega’s en het werk is ook leuk. Ik ben wel blij dat Karin altijd in de buurt is, ik kan alles met haar overleggen.”

 

Meerwaarde

IJbelina was blij met de rustige en stabiele werkplek die KonnecteD kon bieden en met de persoonlijke aandacht en begeleiding die Agnes kreeg. Een plek met veel kennis over het hebben van een afstand tot de arbeidsmarkt en hoe daar mee om te gaan. In een reguliere baan vinden we dat helaas vaak niet. Bij KonnecteD hebben ze daarbij variatie in het werk, goede begeleiding én mogelijkheden tot ontwikkeling.

 

Collegiale zorg voor elkaar

Richard: “Agnes was erg schuchter toen ze binnenkwam, ze zei niet zoveel. Ze mocht starten bij in een rustige groep en de werkzaamheden gingen stapsgewijs. Daarna zijn we voorzichtig gaan uitbreiden. Inmiddels doet Agnes het hartstikke goed. Ze ligt goed in de groep; heeft echt maatjes gemaakt op de afdeling. Collegialiteit is een kenmerk van onze afdeling, hier zorgen we voor elkaar. Ook is Agnes onder begeleiding van Karin bezig met een training werknemersvaardigheden. Ze is een betrouwbare medewerkster, ze overlegt altijd alles. Een fijne collega!” Het vertrouwen dat Agnes hier heeft opgebouwd werkt thuis door. Ze maakt makkelijker contact in de buurt. De buurvrouw is daarvan een mooi voorbeeld. Agnes nam het initiatief om haar op sleeptouw te nemen en haar mee uit wandelen te nemen en te helpen. Een grote stap waar ze trots op mag zijn!

 

Richard en Karin helpen me door de blokkade heen

De bus was in het begin nog wel ‘een ding’. Het vroeg opstaan en op tijd komen was lastig voor Agnes. Daarom heeft Karin haar laten starten op de middagen. Inmiddels heeft Agnes zelf besloten met de fiets te gaan. Dat is maar liefst 40 minuten, maar het geeft haar rust. Agnes: “Het is een prachtige route, dus ik geniet er ook echt van. En het is gezond. Schakelen vind ik nog steeds wel lastig hoor. Bijvoorbeeld toen mijn fiets ineens stuk was terwijl ik naar mijn werk moest. Dan weet ik even niet wat ik moet doen en blokkeer ik. Maar gelukkig kan ik altijd met Richard of Karin bellen. Zij helpen me er dan doorheen.”

 

Stabiliteit en een veilige plek

Ondanks dat Agnes inmiddels heeft opgebouwd naar vier volle dagen werk, blijven een veilige werkplek en stabiliteit voor haar belangrijk. Daarom heeft Karin IJbelina geadviseerd om een traject voor ‘nieuw beschut’ op te starten bij het UWV. Inmiddels is dat traject positief afgerond en heeft Agnes tot haar vreugde een halfjaarcontract gekregen bij KonnecteD!