Advies sociaal ondernemerschap

Advies sociaal ondernemerschap

Overheden stimuleren opdrachtnemers om tijdens de uitvoering van opdrachten zoveel mogelijk maatschappelijke waarde te leveren. Het vormgeven van deze ‘social return on investment (SROI)’ is voor veel werkgevers een uitdaging. Daarom helpt KonnecteD hen hierbij.

SROI betekent het stellen van sociale voorwaarden, eisen of wensen bij de inkoop van diensten, werken of leveringen. Bijvoorbeeld een verplichte inzet van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat een investering door een gemeente of landelijke overheid naast het ‘gewone’ rendement ook sociale winst oplevert. Bijvoorbeeld door werkgelegenheid te creëren voor mensen met een uitkering of een andere afstand tot de arbeidsmarkt. KonnecteD werkt nauw samen met de Gemeente Deventer en met regionale werkbedrijven om SROI op te nemen in aanbestedingen en te uniformeren in de regio. Daarnaast helpen we werkgevers om hun SROI verplichtingen in te vullen.

KonnecteD ondersteunt werkgevers bij het behalen van een ‘Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) certificering’ en ondersteunt in voorbereiding op de bijbehorende audit. Van mkb-bedrijf tot multinational en van bakker tot accountant. De PSO bepaalt in welke mate een organisatie sociaal onderneemt en een inclusieve werkgever is. Een certificering stimuleert om samen te werken met andere sociale (PSO gecertificeerde) bedrijven, waardoor steeds meer kansen ontstaan voor mensen met een uitkering. Hierdoor vergroten we de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in allerlei sectoren, bij verschillende soorten werkgevers.