Nieuws

8 juni 2023

Twee bedrijven, één missie!

‘Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij’ klinkt de missie van zowel RataPlan als KonnecteD. Al voordat RataPlan voet zette op Deventer bodem, werd het contact gelegd. De twee vonden elkaar goed op het gebied van personeel. Maar liefst 30 kandidaten van KonnecteD gingen aan de slag bij RataPlan en zorgden er met het hele team voor dat de winkel afgelopen donderdag op een feestelijke manier kon openen.

 

Het is al de 34e winkel die RataPlan opent. Daarmee mogen ze zichzelf de grootste kringloopketen van Nederland noemen. Naast de winkels beheert RataPlan ook 50 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land, beiden met het doel om werk, werkervarings- en stageplekken te bieden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bedrijfsleider Raimon Strijdveen: “Wij zien nog steeds dat veel mensen aan de kant staan en niet mee kunnen in het arbeidsproces. Dat kan anders, weten wij. En dat weet ook KonnecteD. Met hen samen lukt ons namelijk in de winkels wél om iedereen door werk (en dus een stabiel inkomen) mee te laten doen in de maatschappij. Iedereen die zelfvoorzienend is, wordt daar gelukkiger van; het draagt bij aan meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Ontwikkeling is vanzelfsprekend

“Het is prettig samenwerken als je beiden exact dezelfde visie hebt”, aldus Lies Philippo, accountmanager bij KonnecteD. “We zien wat er nodig is voor zowel bedrijf als kandidaat, en schakelen daardoor snel. RataPlan is een geaccrediteerd leerwerkbedrijf, dus ook als het gaat om ontwikkeling van kandidaten spreken we dezelfde taal. RataPlan traint en begeleidt onze kandidaten, zodat ze binnen no-time de werkzaamheden kunnen oppakken. Teamwork is hier erg belangrijk, ook dat draagt bij aan het gevoel dat je ergens bij hoort en samen iets opbouwt.”

 

Tekst gaat verder onder de foto

Op de foto v.l.n.r. Nathan Rodijk (KonnecteD), Gert-Jan Dekker (Rataplan), Rob de Geest (wethouder gemeente Deventer), Lies Philippo (KonnecteD), Raimon Strijdveen (Rataplan)

 

Sociale winst

Nieuwe bedrijven die zich vestigen in Deventer moeten vaak voldoen aan een ‘Social Return On Investment-verplichting’ (SROI). Dat betekent dat ze aan sociale voorwaarden moeten voldoen via inkoop van diensten, werken of leveringen. Zo levert een investering door een gemeente of landelijke overheid naast het ‘gewone’ rendement ook sociale winst op. Voor RataPlan is dit geen enkel probleem, impact maken is hun core business. Idem voor KonnecteD.

Wethouder Inkomen Rob de Geest is blij met de komst van de winkel naar Deventer én met de samenwerking tussen de twee partijen: “Deze samenwerking ziet er veelbelovend uit: het is mooi dat op deze manier kracht, kennis en kunde worden gebundeld om te zorgen dat zo veel mensen mee kunnen doen in de Deventer samenleving.”

 

Goed voorbeeld doet volgen

Sociaal Ondernemen kan op zoveel verschillende manieren! Lies: “We merken dat ondernemers graag sociaal willen ondernemen, maar niet weten waar te beginnen. Daar zijn wij voor. Neem gerust eens contact op voor een startgesprek, we adviseren je graag!”