Nieuws

25 mei 2023

Wandel je wel eens een Staatsbosbeheer route? Grote kans dat Leonie jouw review leest!

Al een halfjaar werkt Leonie op een re-integratieplek bij Staatsbosbeheer. Daar zorgt ze er voor dat de reviews op en vragen over de wandelpaden die dagelijks binnenkomen, worden gelezen en waar nodig beantwoord. Hoe dat precies in z’n werk gaat? En wat voor vragen er allemaal binnenkomen? Leonie vertelt: ”Van scheef paaltje en omgevallen boom, tot mensen die een wolf spotten in het bos; alles komt voorbij.”

 

Je hebt vast wel eens op een van hun wandelpaden gelopen, want Staatsbosbeheer beheert de mooiste wandelroutes in de Nederlandse natuur. Van lange wandelroutes voor fanatieke wandelaars, waar je bijna niemand tegenkomt, tot korte ommetjes om met de familie te doen. Elk van die wandelroutes kun je reviewen. Dat betekent dat je een reactie achterlaat op de site van Staatsbosbeheer met wat je vindt van de route. Ook kun je vragen stellen, meldingen doen etc. Ligt er bijvoorbeeld een omgevallen boom, dan kun je dat doorgeven. De boswachter van dat gebied krijgt een seintje en kan in de meeste gevallen voor een oplossing zorgen.

 

Boswachters in actie

Maar wie zit er nou achter die computer om al deze reviews, vragen en meldingen te lezen? Dat is Leonie! Zij kwam via KonnecteD bij Staatsbosbeheer terecht. Zij is degene die de vragen doorzet naar de boswachters in het betreffende gebied. Leonie: “Het contact met de wandelaars en de boswachters is heel leuk. Natuurlijk zijn er ook wel eens kritische wandelaars, maar dat maakt het werk ook wel divers. Van een scheef paaltje of een bordje dat ontbreekt tot meldingen over loslopende honden of zelfs wolven die zijn gespot.”

 

Tekst gaat verder onder de foto’s

Werkplek op maat

Door Post Covid en de nasleep verloor Leonie haar vorige baan. Ze wilde heel graag weer aan het werk, maar een volle werkweek is fysiek en mentaal op dit moment (nog) geen optie. Een nieuwe baan is daardoor lastig te vinden. Leonie: “Ik klopte aan bij KonnecteD, in de hoop dat zij me konden helpen met re-integreren. Dat lukte, door de inzet van Lies Philippo (accountmanager KonnecteD)!” Toen zij met Staatsbosbeheer in contact kwam, was de match snel gemaakt. Zij zaten namelijk erg omhoog, maar hadden geen budget om iemand aan te nemen. Een re-integratieplek was zowel voor hen als voor Leonie de perfecte oplossing.

 

Mooi weer, dus er op uit!

Nu het mooier weer wordt, neemt ook het aantal wandelaars én reviews toe. Een mooie kans voor Leonie om te groeien, maar ook om grenzen te herkennen en aan te geven. Door haar wisselende energie is geduld in urenopbouw namelijk belangrijk. Dat gaat weleens met vallen en opstaan. Leidinggevende van Leonie, toevallig ook Leonie, geeft aan: “Wij kunnen haar de ruimte bieden die ze nodig heeft, omdat de druk op deze werkplek niet enorm hoog is. Dat maakt dat het voor ons allebei goed werkt. We waarderen haar bijdrage enorm en dat helpt haar weer in haar zelfvertrouwen naar de toekomst.”

 

Volgende stap

De volgende stap voor Leonie is verdere urenopbouw in een betaalde baan. Wellicht bij Staatsbosbeheer en anders bij een andere werkgever. Met haar achtergrond in toerisme en zorg en haar ervaring op kantoor ziet ze de toekomst in elk geval hoopvol tegemoet.

 

Mooiste routes in de lente

Zin gekregen in een wandeling? Check de mooiste wandelroutes in de lente. Natuurlijk niet vergeten een review achter te laten! 😉