Nieuws

7 februari 2022

Pascal maakt zijn droom waar bij Solestus

Pascal begon zijn loopbaan 14 jaar geleden in het magazijn van KonnecteD. Hij wilde altijd al zijn CE rijbewijs halen en hij vroeg er vaak om bij zijn werkleiders. Na jaren op verschillende plekken te hebben gewerkt mocht hij het proberen, en hij haalde zijn rijbewijs in één keer. Inmiddels werkt hij met veel plezier bij Solestus, waar hij op 1 januari een jaarcontract kreeg.

 

Droombaan

“Toen ik 12 jaar was, mocht ik vaak met mijn neef mee op de vrachtwagen. Hij leerde me van alles, ik vond dat toen al kicken. Maar mijn werkleiders van KonnecteD zagen het niet zo zitten. Ik moest me eerst bewijzen, zeiden ze. Achteraf snap ik dat ook wel, ik was niet echt de makkelijkste”, zegt hij lachend. “Iedereen twijfelde of ik de theorie wel kon halen. Ik zelf ook wel. Maar toen ik eindelijk mocht, heb ik er alles aan gedaan en zelfs mijn theorie in één keer gehaald.”

Tekst gaat verder onder de foto

Moeilijke jongen

Hans Zwart, huidige consulent van Pascal beaamt dat. “Ja, Pascal stond er inderdaad bekend om dat hij geen makkelijke jongen was. Toen ik hem drie jaar geleden ontmoette, zat hij er heel anders bij dan nu. Hij is enorm gegroeid de afgelopen tijd. Hij kiest echt bewuster voor zijn toekomst en heeft zijn stugge houding achter zich gelaten. Dat maakt een wereld van verschil. Hij is ouder, wijzer en rustiger en mag supertrots zijn op wat hij bereikt heeft. Zijn verhaal is een inspiratie voor heel veel andere jongens.”

 

Blijven dromen

Pascal: “Ik ga binnenkort verhuizen naar een betere woning, en met het jaarcontract bij Solestus ben ik echt heel blij. Ooit zou ik wel internationaal willen rijden, maar ik ga eerst een paar jaar rijervaring op doen. Want rijden met een trailer van 16 meter lang is niet zo makkelijk als je misschien denkt. Gelukkig heb ik hele ervaren collega’s waar ik veel van leer.”

 

Eerlijk en helder

Simone Zomer, eigenaresse van Solestus is blij met Pascal. “Hij ziet veel, want we laten hem inderdaad met onze ‘ouwe rotten in het vak’ optrekken. Zij zien ook hoe enthousiast hij is. Onze lijnen zijn heel kort en dat is essentieel voor onze medewerkers. Eerlijk en helder zijn in wat je zegt en doet en goed voor je mensen zorgen. We hebben bijna geen verloop en daar zijn we trots op. We hopen Pascal nog lang bij ons te hebben!”