Nieuws

2 februari 2023

De ‘Metos-magie’ werkt voor Bob en Marthijn

Bob en Marthijn worden beiden vanuit KonnecteD gedetacheerd naar Metos in Deventer. Bob al vier jaar, Marthijn sinds november vorig jaar. Beiden zijn enorm enthousiast over het bedrijf, dat dé marktleider is in grootkeukentechniek. En wat blijkt: zij zijn niet de enige medewerkers die er helemaal op hun plek zitten. Wat maakt nou dat het zo’n fijne werkomgeving is?

 

Werkplek op maat

Een werkplek bij Metos is eigenlijk altijd op maat. Natuurlijk zijn er vaste werkzaamheden die moeten gebeuren, maar er wordt altijd gekeken naar wat iemand aankan. En dat is, wat de samenwerking met KonnecteD betreft, een enorme kwaliteit. Het begrip voor elkaar en commitment naar het bedrijf begint al meteen bij de start, door de Metos-introductiedagen. Tijdens die dagen lopen nieuwe medewerkers op elke afdeling even mee. Zo begrijpt iedereen wat er gebeurt in het bedrijf.

 

Open hiring

Riny Klein Selle, Metos HR adviseur: “De term open hiring kende ik niet. Maar als je het uitlegt is dat wel precies wat we hier doen. We kijken namelijk vooral naar wat wél kan. We kijken niet naar diploma’s, maar naar wie je als persoon bent en of je in het Metos-team past. Zeker in deze tijd moet je snel schakelen als het om werving gaat. We werken al jaren met mensen van KonnecteD. Beiden zijn we erg gebaat bij deze vorm van werving en selectie en kunnen mensen daardoor echt in hun kracht zetten. Kijk maar naar Bob en Marthijn. Zij hebben beiden een SW-indicatie en brengen veel kwaliteit.”

Tekst gaat verder onder de foto

Vrijdagmiddagborrel

Bob verstuurt alle post en ontvangt goederen die binnenkomen. Leidinggevende Marloes: “Bob is een van de meest behulpzame medewerkers die we hebben, hij staat altijd voor iedereen klaar. Zijn bijnaam is ‘de grote vriendelijke reus’. Gezellig is hij ook: geen vrijdagmiddagborrel zonder Bob! Soms heeft hij last van situaties die hem stress opleveren. Maar omdat hij enorm zelfbewust is, kan hij prima aangeven waaraan hij behoefte heeft. Wordt het hem teveel, dan trekt hij zelf aan de bel en schakelen we meteen.”

 

Stille genieter

Marthijn verhuisde vanuit Lelystad naar Deventer. Sinds een paar maanden heeft hij een nieuwe consulent, Hans Zwart. Hans was ook degene die Marthijn voorstelde bij Metos. Inmiddels ontdoet hij producten elke dag van meters lange folie, laat hij zien dat de heftruck geen verrassingen voor hem heeft en maakt hij orders verzendklaar. Ook rijdt hij zelfstandig ritten naar het westen. “Marthijn weet zelf precies wat wel en niet kan, samen hebben we daar een modus in gevonden. Het is een echte stille genieter, die af en toe enorm humoristisch uit de hoek kan komen, lacht Marloes. Ook zij voelt zich helemaal thuis in de Metos-wereld en kan goed opschieten met de mannen: “Elke ochtend komen ze zich bij me melden, net als aan het einde van de dag. Aandacht voor elkaar staat hoog op de agenda. Dat maakt dat begeleiding op de werkplek vanaf hier kan. ”

 

Detachering

Mensen met een beperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen waardevolle krachten zijn voor je organisatie. Net zoals Bob en Marthijn dat zijn voor Metos. KonnecteD ondersteunt en adviseert werkgevers door onder andere mee te denken over werving en selectie, te kijken naar de mogelijkheden voor detacheringen en door de mogelijkheden voor de regeling ‘Begeleid Werken’ te bekijken. Meer weten? Neem contact met ons op!