Nieuws

16 oktober 2023

De KonnecteD route van Farida

Farida loopt nu ongeveer anderhalf jaar op de KonnecteD route. Meteen bij de kennismaking met haar consulent Paphia gaf ze aan dat ze zich graag wilde ontwikkelen d.m.v. school of een traject. Zo kwam ze vrij snel in de Werkleerroute Horeca terecht. Ze bleek een talent, want inmiddels creëert ze samen met Janneke van Woonbedrijf ieder1 een fijne ontmoetingsplek voor de medewerkers én heeft ze haar praktijkervaring in haar zak!

 

Meteen de mogelijkheid om te leren

Toen Farida kennis maakte met haar consulent Paphia was het bijna het eerste dat ze aangaf; ontwikkeling d.m.v. school of een traject is een grote wens. Zo was de keuze voor een Werkleerroute snel gemaakt. Vanwege Farida’s grote passie voor eten, mocht ze starten in Werkleerroute Horeca.

 

Horecatalent

Toen Farida voor het eerst in de keuken kwam bij praktijkbegeleider Eric Philippo was ze wat verlegen en onzeker. Eric: “Maar naarmate de weken verstreken bloeide ze helemaal op. Vooral als ze Afghaans mocht koken voor de spelers van Go Ahead Eagles, waarvoor we dagelijks maaltijden maken. Die aten hun vingers erbij op! Ze werd al gauw één van de toppers van de werkleerroute. Winnie sloot aan als jobcoach van Farida. Dat maakte de goede mix van begeleiding in vakvaardigheden én persoonlijke begeleiding.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Meedraaien in cateringpilot

Winnie: “Het was vrij snel duidelijk dat Farida een horecatalent was. Daarom was ze de aangewezen persoon om aan te haken op de KonnecteD Catering Pilot. Daarin starten we bij een bedrijf een kleinschalige cateringlocatie op. Vanuit Woonbedrijf ieder1 lag die vraag al bij KonnecteD. In overleg met onze accountmanager Lies maakte Farida kennis met facilitair coördinator Janneke van Woonbedrijf ieder1 en ging de pilot voor hen van start.”

Janneke werd het vaste aanspreekpunt van Farida op de locatie. Lies: “Farida past ook zó goed bij dit bedrijf. Het is een slimme dame en ze krijgt van haar leidinggevende Janneke veel vrijheid voor eigen inbreng. De goede afstemming tussen hen maakt het tot een succes. Winnie is eens per twee weken op locatie, om te horen hoe het gaat en waar ze nog iets voor Farida kan betekenen. Inmiddels is Farida zo zelfstandig, dat dat eigenlijk niet meer nodig is.”

 

Ontmoetingsplek voor medewerkers

“Toen Farida hier kwam was ze nog erg verlegen en wat afwachtend”, vertelt Janneke. “Maar toen we eenmaal hadden doorgesproken wat er nodig was voor haar werkplek en hoe de werkwijze zou zijn, werd ze zelfverzekerder. Ze staat open voor tips en feedback en we doen veel in overleg. Het is echt gelukt om een fijne ontmoetingsplek voor onze medewerkers te creëren. Farida’s grote passie voor eten straalt er af en dat maakt dat er elke dag een hele diverse én originele lunch voor ons klaar staat!”

 

Praktijkverklaring in haar zak!

Inmiddels heeft Farida haar traject in de Werkleerroute Horeca afgerond en haar praktijkverklaring behaald. “Ik ben er zo blij mee! Het geeft me zekerheid voor de toekomst. Ik ben nog niet uitgeleerd hoor! Hopelijk mag ik via KonnecteD door met niveau 2.”