Werken en leren in de Techniek

Werkleerroute Techniek

Techniek is overal. In voorwerpen, apparaten en constructies, in technologie en in de bouw. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk aan de auto’s waar we in rijden, de computers waar we mee werken en de huizen waar we in wonen. Aan gespecialiseerde mensen in de techniek is daarom altijd behoefte. 

Wij ontwikkelen mensen voor deze branche via de KonnecteD werkleerroute Techniek. Wij maken daarbij gebruik van onze kennis, het vakmanschap van onze professionals en een actieve betrokkenheid van werkgevers. Theorie oefenen we meteen in de praktijk door middel van werkopdrachten. We leren de kandidaten praktische vakvaardigheden.

 

Interne opleiding

De geselecteerde kandidaten starten met een interne opleiding van 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden leren ze alles over:

  • Procestechniek en constructietechniek.
  • Inrichten en zorgen voor een veilige werkplek
  • Het werken met, instellen van en bedienen van apparatuur en machines.
  • Maken van onderdelen van producten en halffabricaten.
  • Ondersteunen bij installatiewerkzaamheden
  • Opbergen van gereedschap en materiaal
  • Weten hoe te zorgen voor een veilige werkplek
  • Kennis van kwaliteit en controle
  • Lezen van tekeningen
  • Kennis van persoonlijke beschermingsmiddelen

 

De werkleerplek

Kandidaat is de eerste 3 maanden actief in traject voor 20 uur in de week. Daarna is de kandidaat klaar om deze vaardigheden in praktijk te brengen. Vanaf dat moment betrekken we de werkgever intensief. Zo kijken we echt naar de wensen en inbreng vanuit de praktijk.

 

Het doel

De kandidaat krijgt een contract voor minimaal 6 maanden bij de werkgever en pakt daar de kans om te leren en groeien. De kandidaat wordt ondersteund door een begeleider van de werkgever en een werkcoach van KonnecteD.

Meer weten over de mogelijkheden van de werkleerroutes?

Neem contact op met onze accountmanagers.

Neem contact op

Zo werkt onze werkleerroute

Stap 1 Welkom & Intake

De kandidaat en een medewerker van KonnecteD bespreken met elkaar wat de wensen en leerdoelen van een kandidaat zijn. Het doel is om te komen tot een sterkere plek/uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Stap 2 Werkfittraject

De doorlooptijd hiervan ligt tussen de 2 maanden en 1,5 jaar, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de kandidaat. De consulent en kandidaat bepalen samen wanneer het tijd om in te stromen in een van de werkleerroutes.

Stap 3 Matching & Werkleerroute

Bij KonnecteD: 3 maanden binnen en focus op werknemersvaardigheden. Daarna: bij een werkgever voor werkervaring in de praktijk. Bij een werkgever: 6 maanden meteen in de praktijk aan de slag; learning by doing.

Stap 4 Praktijkverklaring

Na het doorlopen van de werkleerroute krijg je een officiële praktijkverklaring (indien een startkwalificatie ontbreekt), een contract van 6 maanden bij de werkgever én ondersteuning van een praktijkopleider van de werkgever en een coach van KonnecteD.

Volg ons op onze socials