Werken en leren in de Logistiek

Werkleerroute Logistiek

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen. Vanaf de eerste tot de laatste fase.

Wij ontwikkelen mensen voor deze branche via de KonnecteD werkleerroute Logistiek. Wij maken daarbij gebruik van onze kennis, het vakmanschap van onze professionals en een actieve betrokkenheid van werkgevers.

 

Interne opleiding

De geselecteerde kandidaten starten met een interne opleiding van 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden leren ze alles over:

  • Veiligheidsvoorschriften
  • Voorbereiden van het lossen van goederen
  • Ompakken van goederen en/of producten
  • Controleren en tellen van voorraad
  • Ontvangen van goederen
  • Goederen gereed maken voor opslag
  • Verzamelen van goederen
  • Verzendklaar maken van goederen
  • Laden en lossen
  • VAL-activiteiten (Value Adding Logistics oftewel ‘Waardetoevoegende activiteiten in de bevoorradingsketen’)

Na deze drie maanden gaan de kandidaten bij een werkgever aan de slag voor werkervaring in de praktijk.

 

De werkleerplek

Daarna is de kandidaat klaar om deze vaardigheden in praktijk te brengen. Vanaf dat moment betrekken we de werkgever intensief. Zo kijken we echt naar de wensen en inbreng vanuit de praktijk.

 

Het doel

De kandidaat krijgt een contract voor minimaal 6 maanden bij een externe werkgever en werkt daar verder aan zijn ontwikkeling. De kandidaat wordt ondersteund door een begeleider van de werkgever en een werkcoach van KonnecteD. 

Meer weten over de mogelijkheden van de werkleerroutes?

Neem contact op met onze accountmanagers.

Neem contact op

Zo werkt onze werkleerroute

Stap 1 Welkom & Intake

De kandidaat en een medewerker van KonnecteD bespreken met elkaar wat de wensen en leerdoelen van een kandidaat zijn. Het doel is om te komen tot een sterkere plek/uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Stap 2 Werkfittraject

De doorlooptijd hiervan ligt tussen de 2 maanden en 1,5 jaar, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de kandidaat. De consulent en kandidaat bepalen samen wanneer het tijd om in te stromen in een van de werkleerroutes.

Stap 3 Matching & Werkleerroute

Bij KonnecteD: 3 maanden binnen en focus op werknemersvaardigheden. Daarna: bij een werkgever voor werkervaring in de praktijk. Bij een werkgever: 6 maanden meteen in de praktijk aan de slag; learning by doing.

Stap 4 Uitstroom

Na het doorlopen van de werkleerroute krijg je een officiële praktijkverklaring (indien een startkwalificatie ontbreekt), een contract van 6 maanden bij de werkgever én ondersteuning van een praktijkopleider van de werkgever en een coach van KonnecteD.

Volg ons op onze socials