Nieuws

18 september 2023

Inspirerende samenwerking biedt kansen aan Oekraïense statushouders

Postillion Hotel Deventer onderscheidt zich als een werkgever die met open armen werkzoekenden uit Oekraïne verwelkomt. In nauwe samenwerking met KonnecteD hebben ze deze intentie omgezet in concrete actie. Het werk- en leerbedrijf is namelijk door Gemeente Deventer gevraagd om werkgelegenheid te bieden aan Oekraïense statushouders vanuit alle vier de huisvestingslocaties in Deventer.

 

Match Events

Via speeddate-events brengt KonnecteD Oekraïense werkzoekenden in contact met werkgevers. Inclusief tolk; om de taalbarrière te overwinnen. Dit initiatief leidde onder andere tot de aanstelling van drie Oekraïense medewerkers bij Postillion, die nu op contractbasis binnen het bedrijf actief zijn.

 

Taal als uitdaging

Natuurlijk was communicatie en begrip in het begin best een uitdaging, vooral gezien de specifieke eisen voor de schoonmaak van hotelkamers volgens bepaalde standaarden. Marloes Alblas van Postillion vertelt: “We begonnen met een combinatie van demonstraties en het gebruik van Google Translate. Dit verliep eigenlijk verrassend goed, maar inmiddels bieden we onze presentaties, werkzaamheden en beoordelingsformulieren ook in het Oekraïens aan.”

 

Tekst gaat verder onder de foto

Grote toewijding

Deze aanpak zorgde ervoor dat de Oekraïense medewerkers zich direct gehoord en betrokken voelden, en snel vertrouwd raakten met de eisen en verwachtingen van hun werk. Leidinggevende Mariska benadrukt: “Housekeeping is zwaar werk en vereist precisie. Ze zetten zich voor de volle 100% in en geven er de voorkeur aan fulltime te werken in plaats van parttime. Ze uiten regelmatig hun diepe dankbaarheid voor hun werk hier. Eén van de medewerkers werkt zelfs niet alleen bij ons, maar is ook dansinstructeur voor kinderen en heeft een baan bij McDonald’s. Deze vastberadenheid is werkelijk bewonderenswaardig!”

 

Smeltkroes van culturen

Het housekeeping team bestaat uit een diverse groep medewerkers met verschillende nationaliteiten. Er heerst er een sfeer van respect en openheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Oekraïense medewerkers zich onmiddellijk geaccepteerd voelden. Marloes voegt toe: ”Het team functioneert gewoon uitstekend! De samenwerking met KonnecteD verloopt eveneens soepel. Inclusie is voor ons vanzelfsprekend. Lies Philippo en ik kennen elkaar al een lange tijd en hebben een prettige samenwerking. Dit draagt aanzienlijk bij aan het succes van dit traject.”

Kortom, het verhaal van de Oekraïense medewerkers bij Postillion Deventer dient als een inspirerend voorbeeld van hoe begrip, toewijding, openstaan voor nieuwe kansen en samenwerking kunnen leiden tot succes!

 

Contact

Ook je deuren openen voor een inclusieve kijk op jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met KonnecteD óf Postillion op voor meer informatie over onze samenwerking en hoe we kansen kunnen bieden aan diverse talenten.