Nieuws

1 juli 2021

Zijn jouw medewerkers hun geldzorgen de baas?

Ruim 60% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met financiële problemen. En dat is niet zo gek: één op de vijf medewerkers heeft betalingsproblemen. Als werkgever heb je er hoe dan ook mee te maken. En het loont om ermee aan de slag te gaan. Immers, een werknemer met schulden kost een werkgever omgerekend zo’n 13.000 euro per jaar.

 

Er is hulp

De Bedrijvendesk van Moedige Dialoog Salland bestaat uit een groot aantal partners met verschillende expertise, samen zorgen wij ervoor dat u verder wordt geholpen met uw vraag. Wij zijn er voor bedrijven in de gemeenten Deventer en Olst/Wijhe.

Renate Smit – 06 – 41 87 27 53 / renate.smit@moedigedialoog.nl

Lies Philippo – 06 – 55 10 71 98 / lies.philippo@konnected.nl

Inge van den Brink – 06 – 34 17 39 22 / inge.vandenbrink@konnected.nl

 

Heldere rol werkgever

Het is noodzakelijk dat werknemers de ruimte en veiligheid voelen om financiële problemen bespreekbaar te maken. Het begint al bij bewustwording bij leidinggevenden en werknemers dat financiële problemen een groot en veelvoorkomend probleem zijn. Een open organisatiecultuur, vertrouwen en een heldere rol van de werkgever. Niet die van hulpverlener, maar van een goede doorverwijzer.

Met de aanpak Geldzorgen De Baas biedt Moedige Dialoog effectieve oplossingen en een concrete aanpak om financiële problemen voor de werknemer te voorkomen en om kosten voor de werkgever te verlagen. Wij bieden onder andere een scan, trainingen, morele arbeidsovereenkomst, begrijpelijke loonstrook en ander tools in het kader van bewustwording, vertrouwen en ondersteuning.

 

Moedige Dialoog Salland

Moedige Dialoog Salland is een publiek private samenwerking met 35 partners uit Deventer en Olst/Wijhe en helpt mensen financieel redzamer worden, wij dragen eraan bij dat minder mensen in financiële problemen komen of dat zij uit de schulden komen.