Nieuws

12 november 2019

Woonbedrijf Ieder1 biedt toekomst na DigiWerkt

Na een frisse fietsrit komen we aan bij Woonbedrijf Ieder1 aan de Roermondstraat. Martin Pol verwelkomt ons en we lopen samen het magazijn binnen, op zoek naar Kjell. Achter in het magazijn zien we hem wat bakken in een stelling zetten. Er staat geen radio aan, het is bijna helemaal stil in de ruimte. “Kjell, kom je even koffie drinken met deze dames van KonnecteD?”, vraagt Martin. Hij komt op ons afgelopen. “Wat is het hier stil in de ruimte zeg!”, zeg ik terwijl ik hem een hand geef. “Ja, dat vind ik fijn”, geeft hij meteen aan.

Een paar maanden geleden werkte Kjell nog bij DigiWerkt, een project waarin hij hielp met digitaliseren van documenten. Kjell: “Dat stopte, het liep niet. We moesten doorstromen, maar iedereen bleef zitten”, zegt hij lachend. “Veel collega’s daar vonden het moeilijk dat het werk stopte, maar ik niet. Ik kan genoeg.”

Astrid van Wilgen, consulent van KonnecteD: “Kjell heeft de verandering echt heel goed opgepakt. Het is best moeilijk om je werk na een leuke tijd weer los te laten, omdat het bedrijf er mee stopt. Maar Kjell kon echt meteen schakelen en zijn zinnen op iets anders zetten. We hebben meerdere opties met hem besproken. Hij kon zelfs kiezen uit meerdere bedrijven, en hij is uiteindelijk voor Woonbedrijf Ieder1 gegaan.”

Martin is erg tevreden over Kjell. “We hebben wel meer kandidaten gehad en iedereen is anders. Dat maakt het ook leuk. De ene kandidaat heeft meer begeleiding nodig dan de ander. Het is echt belangrijk dat je dat aan de start met elkaar bespreekt. Kjell is redelijk zelfstandig en in de omgang is hij echt een van ons. Daardoor kan hij meer verantwoordelijkheid aan. Naast het orderpicken, klaarzetten en opruimen krijgt hij zelf ook ruimte voor eigen initiatief. Hij vervangt af en toe zelfs Arnold, onze andere collega.” Als ik Kjell vraag wat hij zelf prettig vindt aan deze werkplek, zegt hij: “Tussen half 8 en 8 komen de monteurs hier om de spullen te halen. Soms ook in de loop van de dag. Dan is het even druk. Verder zijn we met zijn drieën. Als ik hulp nodig heb vraag ik het gewoon, bijvoorbeeld met tillen van zware dingen.”

“En hoe kijken jullie nou naar de toekomst?”, vraag ik. Kjell veert op, en met een schuin oog naar Martin zegt hij: “Ik zou wel eens een dagje willen meelopen met de inspectie”. Martin glimlacht en zegt: “Ja, voor wat meer materiaalkennis zou dat ook goed zijn. Kjell krijgt de ruimte om zelf wat meer op te pakken en invulling te geven aan het werk. Dat vinden we als Woonbedrijf ook belangrijk, om onze mensen te ontwikkelen. Dus dat komt zeker goed.”

Afsluitend bespreken Astrid, Kjell en Martin samen nog even de verlofuren. “Je hebt er te veel over Kjell, je moet meer vrij nemen”, hoor ik Astrid zeggen.

Volgens mij komt het wel goed met Kjell en Woonbedrijf Ieder1.

konnected