Nieuws

7 oktober 2020

Werkleiders/Werkcoaches behalen Werkstap-diploma Praktijkopleider Diagnose

Vorige week kregen onze werkleiders & werkcoaches hun Werkstap-diploma “Praktijkopleider Diagnose” uitgereikt. Supertrots op onze collega’s! Hiermee zijn zij gecertificeerd om de ontwikkeling van onze medewerkers in kaart te brengen via de Werkstap-methodiek.

 

Werkstapmethodiek

Werkstap heeft verschillende onderdelen. Eén daarvan is Diagnose. Daarmee gaan we het vakmanschap en de arbeidsmogelijkheden van alle SW collega’s in kaart brengen, die werkzaam zijn binnen KonnecteD Werken & Leren, Cycloon, Schoonmaak en Grijsonderhoud. Dat gebeurt methodisch, via de uitvoering van werkopdrachten.

Tijdens die opdrachten:

  • Worden de medewerkers gecoacht.
  • Kijken we naar waar de medewerkers staan.
  • Kijken we hoe de medewerkers het beste zichzelf kunnen ontwikkelen dmv werk

 

De werkopdrachten voor de werkleertrajecten zijn vanuit de arbeidsmarkt ingericht. Vanuit werkgevers, maar ook vanuit onderwijs. Dat maakt dat de methode goed aansluit  bij wensen/eisen van werkgevers. Ook leidt het tot erkende (Boris) Praktijkverklaringen. Medewerkers kunnen daardoor in kortere tijd kunnen doorstromen naar werk of een detacheringsplek, en/of aan de slag met persoonlijke ontwikkeling.

Aan de hand van de uitkomsten van de opdrachten maken de praktijkopleider en de medewerker samen een trajectplan.  Zo bouwen we een kansrijk advies op en leggen we voor elke medewerker een digitaal portfolio aan.