Werkleerroute Zorgondersteuning

Werkleerroute Zorgondersteuning

Er zijn heel veel redenen om in de zorg te gaan werken. Het werk is dankbaar en de baankansen zijn over het algemeen goed. Daarnaast is het vakgebied breed, waardoor er altijd wel een beroep in de zorg is dat bij een kandidaat past.

Wij ontwikkelen mensen voor deze branche via de KonnecteD werkleerroute Zorgondersteuning. Wij maken daarbij gebruik van onze kennis, het vakmanschap van onze professionals en een actieve betrokkenheid van werkgevers. Theorie oefenen we meteen in de praktijk door middel van werkopdrachten. We leren de kandidaten praktische vakvaardigheden.

 

Opleiding

In de werkleerroute Zorgondersteuning werkt een kandidaat niet eerst bij KonnecteD, maar meteen op de locatie van de werkgever. Daar leert diegene alles over:

  • Kennismaken met zorgpartijen
  • Voorbereiden van (assisterende) werkzaamheden
  • Uitvoeren van (assisterende) werkzaamheden
  • Correct afmelden/afsluiten van werkzaamheden
  • (Periodiek) schoonmaken van (werk-)ruimtes
  • Klanten ontvangen en te woord staan
  • Doorgroeien in de zorg

 

Het doel

De kandidaat krijgt een contract voor minimaal 6 maanden bij de werkgever en pakt daar de kans om te leren en groeien. De kandidaat wordt ondersteund door een begeleider van de werkgever en een werkcoach van KonnecteD.

Meer weten over de mogelijkheden van de werkleerroutes?

Neem contact op met onze accountmanagers.

Neem contact op

Zo werkt onze werkleerroute

Stap 1 Welkom & Intake

De kandidaat en een medewerker van KonnecteD bespreken met elkaar wat de wensen en leerdoelen van een kandidaat zijn. Het doel is om te komen tot een sterkere plek/uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Stap 2 Werkfittraject

De doorlooptijd hiervan ligt tussen de 2 maanden en 1,5 jaar, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de kandidaat. De consulent en kandidaat bepalen samen wanneer het tijd om in te stromen in een van de werkleerroutes.

Stap 3 Matching & Werkleerroute

Bij KonnecteD: 3 maanden binnen en focus op werknemersvaardigheden. Daarna: bij een werkgever voor werkervaring in de praktijk. Bij een werkgever: 6 maanden meteen in de praktijk aan de slag; learning by doing.

Stap 4 Praktijkverklaring

Na het doorlopen van de werkleerroute krijg je een officiële praktijkverklaring (indien een startkwalificatie ontbreekt), een contract van 6 maanden bij de werkgever én ondersteuning van een praktijkopleider van de werkgever en een coach van KonnecteD.

Volg ons op onze socials