Werken en leren in de ICT

Werkleerroute ICT

Binnen de ICT bieden we 3 verschillende werkleertrajecten aan, namelijk binnen de vakgebieden:

  • Data analyse (DAATLAB)
  • Software ontwikkeling (BEE Ideas)
  • Infrastructuur en systeembeheer (Indito)

Hieronder beschrijven we de drie werkleertrajecten wat uitgebreider.

 

DAATLAB

KonnecteD en DAAT slaan de handen ineen met de social enterprise DAATLAB. DAATLAB ontwikkelde een werkleertraject voor mensen met een afstand tot werk én met affiniteit voor ICT. In dit werkleertraject komt de wereld van de dataverzameling, -analyse en –visualisatie samen met die van sociaal ondernemen.

Interne opleiding

De geselecteerde kandidaten (Hero’s) werken 7 maanden intern bij DAAT en worden opgeleid door hun ICT professionals. Ze krijgen begeleiding van een jobcoach van KonnecteD. Tijdens deze 7 maanden werken ze aan een echte opdracht voor een bedrijf en richten ze zich volledig op het behalen van zogenoemde Badges:

  1. Power Apps
  2. Projectmatig werken
  3. Analytisch benaderen
  4. Programmeren in Python
  5. Optioneel Excellent badge

Het doel

De werkgever krijgt in deze 7 maanden de tijd om zijn/haar Hero te leren kennen en te zien groeien. Na deze periode krijgt de Hero bij die werkgever een contract voor minimaal 6 maanden en pakt daar de kans om zich te binden aan het bedrijf. De kandidaat wordt, indien nodig, nog ondersteund door een begeleider van de werkgever en een jobcoach van KonnecteD.

 

—–

BEE Ideas

Stichting BEE-Ideas wil wereld veranderende software ontwikkelen en technologie toegankelijk maken voor mensen en organisaties die een duurzaam software idee hebben. Zij werken al langere tijd met mensen met een afstand tot werk. KonnecteD heeft samen met hen een werkleertraject opgezet waarin zij kandidaten opleiden tot softwareontwikkelaar.

Interne opleiding

De geselecteerde kandidaten werken in 6 maanden tijd aan een opdracht om zo geschoold te raken en praktijkervaring te krijgen in software-development. Tijdens deze scholing wordt gewerkt aan een aantal certificeringen, waaronder Scrum PSM1 training en een Microsoft MSCA-certificering (CSS3, HTML5, JS óf Developing ASP.net, MVC Web Applications).

Het doel

Na deze periode van 6 maanden zijn de kandidaten voldoende vaardig om bij een regulier ICT-bedrijf aan de slag te gaan als junior software-developer.

 

—–

Indito

KonnecteD en Indito slaan de handen ineen met de werkleerroute Allround Werkplek Specialist. Samen ontwikkelden we een werkleertraject voor mensen met een afstand tot werk én met affiniteit voor ICT. Alles om een continuïteit te waarborgen binnen de ICT netwerken en systemen. In dit werkleertraject komt de wereld van de netwerk- en systeembeheer samen met die van sociaal ondernemen.

Interne opleiding

De geselecteerde kandidaten werken 7 maanden intern bij Indito en worden opgeleid door ICT professionals. Ze krijgen begeleiding van een jobcoach van KonnecteD. Tijdens deze 7 maanden werken ze zij-aan-zij met de eigen werknemers van Indito aan reguliere projecten en worden ze zoveel mogelijk op eigen niveau geschoold. Hierbij richten ze zich volledig op het behalen van zogenoemde Badges.

Het doel

Na de periode van 7 maanden krijgt een deelnemer een contract voor minimaal 6 maanden bij de social enterprise. Hier krijgt de persoon de kans om zich te binden aan een bedrijf. De kandidaat wordt, indien nodig, nog ondersteund door een jobcoach van KonnecteD.

 

Meedoen

Partner worden van of bijdragen aan een van deze werkleertrajecten? Neem contact op met onze ICT accountmanager Björn Schuurmans via bjorn@deventerwerktalent.nl

Meer weten over de mogelijkheden van de werkleerroutes?

Neem contact op met onze accountmanagers.

Neem contact op

Volg ons op onze socials