Nieuws

8 maart 2021

Werkleerroute als springplank naar financiële vrijheid

Marco is begonnen met de werkleerroute Logistiek. Op de werkvloer van KonnecteD werkt hij aan zijn werknemersvaardigheden om vervolgens aan de slag te gaan in het magazijn. Marco werkt hard om een belangrijk doel te behalen: financiële vrijheid.

Vrijheid was voor Marco vanzelfsprekend toen hij werkzaam was als vrachtwagenchauffeur. Marco: ‘‘Ik vond het fijn om op de weg te zijn omdat ik graag op mezelf ben. Met te veel mensen om me heen voel ik me minder op me gemak.’’ Marco werkte hard én veel. Zeven dagen in de week, veertien uur per dag. Ochtend-, middag- en nachtdiensten, hij deed het allemaal. Na jaren buffelen werd het hem teveel. ‘‘Mijn lijf zei tot ziens, ik stortte in’’ licht Marco toe.

 

Logistiek

Maar Marco gaf niet op. Hij kwam bij KonnecteD en begon met vrijwilligerswerk in de keuken van activeringsbedrijf Cambio. Dat ging hem zo goed af dat het voor zijn consulent tijd werd om verder te kijken. Op basis van Marco’s interesses leek de werkleerroute logistiek het beste bij hem te passen. Marco pakte deze kans met beide handen aan en heeft na twee weken al laten zien dat hij het aankan.

 

Tekst gaat verder onder de foto

Ervaring opdoen

De werkleerroute begint met het werken aan werknemersvaardigheden. Werkleider Ben van Balgooij legt uit: ‘‘Medewerkers werken in de eerste vier weken aan het houden aan afspraken, op tijd komen en communiceren met collega’s. Met die ervaring op zak kunnen ze beginnen aan het logistieke vak in het magazijn van KonnecteD.’’

 

Bekroning op het werk

Marco is enorm gegroeid merkt Ben op: ‘‘Marco werkte veel op zichzelf als vrachtwagenchauffeur. Hier werkt hij samen met collega’s en dat was even wennen. Zijn afwachtende houding verdween snel en hij is een stuk beter geworden in communiceren. Dat Marco hier binnenkort weggaat en
doorstroomt naar het magazijn is een bekroning op mijn werk. Mensen als Marco zien groeien, daar doe ik het voor.’’ Marco komt steeds dichter bij het behalen van zijn doel. ‘‘Als ik straks niet meer op een wrak van een scooter hoef te rijden, weet ik dat ik op de goede weg ben’’ zegt Marco lachend.