Nieuws

19 november 2019

Werken bij Deventrade is ‘a way of life’

Vandaag mogen we binnen kijken bij Deventrade. Ik heb er al veel collega’s over horen praten, en volgens mij zouden er veel met me willen ruilen vandaag. En ik moet zeggen, de vijver met vlonder naar de entree maakt inderdaad een imposante eerste indruk.

Binnen ademt alles sport. Ik kan me voorstellen dat het hier fijn werken is. Bas Roland, warehouse coördinator, verwelkomt ons en we nemen de lift naar de showroom. Een prachtige open ruimte waar de artikelen mooi zijn uitgestald. “Hier maken klanten kennis met onze artikelen. Ook kunnen ze zelf aangeven hoe hun design er uit moet komen te zien, want we hebben een eigen design-afdeling.”

Jaarlijkse piek

35 jaar geleden begon Deventrade als familiebedrijf. Ze startten met het aan de man brengen van restkleding. Inmiddels zijn ze een van de grootste sportbedrijven van de Benelux en marktleider in teamwear. Bas: “Vooral in juni en augustus hebben we een enorme piek, omdat de sportclubs dan artikelen voor het volgende seizoen bestellen. We hebben dan vaak 25-30 extra medewerkers nodig, en de samenwerking met KonnecteD is zeker in die periode heel fijn.” Martijn Harmsen, accountmanager bij KonnecteD: “We werken al ruim 10 jaar samen met Deventrade. Het is een echt Deventers bedrijf en bijna iedereen heeft iets met sport. Mensen willen hier graag werken en komen zelfs jaarlijks terug voor de piek-periode. De mix van medewerkers is groot. Man, vrouw, jong, oud, het maakt niks uit. Dat werkt gewoon heel prettig.”

Sport verbroedert

We nemen een kijkje in het magazijn, en ik geloof mijn ogen niet. Wat een enorme ruimte! Bas: “Onze medewerkers lopen hier dagelijks zo’n 15 km. Goed voor de stappentellers!”. In het midden van het magazijn zien we waar het allemaal gebeurt. Een aantal werkplekken aan rollerbanden waar de artikelen na het picken gesorteerd en gescand worden. Bas vertelt: “We werken in verschillende processen, en we ontwikkelen medewerkers daar ook in. Sommigen komen binnen als orderpicker, maar gaan door naar de ontvangst van goederen, inpakken of worden bij special design ingezet. Onze werktijden zijn prettig, het is licht werk en we werken ook in het magazijn met een goede temperatuur.” Zeker in de piektijd blijkt het een kwestie van teamwork. Bas: “ De klus moet samen worden geklaard en samen zorgen we ervoor dat alles op tijd geleverd wordt. We houden wél van een beetje competitie. Ons motto is ‘Lets play together’, en dat doen we. We strijden bijvoorbeeld graag voor de titel ‘medewerker van de maand’. De club wordt in een korte tijd heel hecht en er ontstaan vriendschappen op de werkvloer. Sport verbroedert!”

Martijn en ik rijden met een voldaan gevoel terug. Wat een gaaf bedrijf om mee samen te werken. Het is een ‘way-of-life’, dat werken bij Deventrade.

konnected