Social Return

Social Return on Investment

Social Return On Investment (SROI) is het opnemen van sociale voorwaarden, eisen en/of wensen bij de inkoop van diensten, werken of leveringen. Bijna bij elke aanbesteding boven de € 200.000 wordt social return verplicht. De hoogte kan verschillen per opdracht maar gaat veelal om 5% van de aanneemsom of loonsom.

Het doel van social return is ervoor te zorgen dat een investering door een gemeente of landelijke overheid, naast het “gewone” rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert. Hierbij ligt het accent op creëren van werkgelegenheid van mensen die een uitkering ontvangen of mensen met een andere afstand tot de arbeidsmarkt.

SROI krijgt vorm door afspraken te maken met opdrachtnemers over bijvoorbeeld:

  • arbeidsplaatsen, leerwerkplekken en/of stageplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
  • sociale inkoop;
  • andere activiteiten met maatschappelijke meerwaarde.

Ondernemers kunnen op deze wijze een bijdrage leveren aan de regionale inclusieve arbeidsmarkt.

 

Kan ik Social Return uitbesteden bij KonnecteD?

Jazeker! Wij kunnen complete invulling van jouw social return verzorgen. Hoe we dat doen verschilt sterk per opdrachtgever en ruimte binnen een project. Wij helpen je bijvoorbeeld door opgeleid personeel te leveren of bieden een mogelijkheid om werk uit te besteden bij onze KonnecteD-medewerkers.

Ook adviseren we over de regelingen waarvan je gebruik kan maken op gebied van ondersteuning voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan vergoedingen voor het aanpassen van de werkplek, de aanleg van een oprit of invalidentoilet, het betalen van ziektewetuitkeringen of het inschakelen van een jobcoach.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Neem voor meer informatie contact met Maarten Waalkens, onze Accountmanager Social Return, via maarten.waalkens@konnected.nl

Blijft u graag op de hoogte van ons nieuws?

Eens in het kwartaal versturen wij een nieuwsbrief

Aanmelden

Wil je niks missen en op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socials