Nieuws

24 november 2020

“Villa Molenenk gaf me de kans om te laten zien wat ik kan!”

Bianca kwam een jaar geleden bijna thuis te zitten, omdat het bedrijf waar ze werkte ging sluiten. Ze vond het heel eng om te solliciteren, maar deed het toch. Want thuiszitten zou voor haar absoluut geen optie zijn. Door een vacature-advertentie in de Deventer Post kwam ze terecht bij particuliere woonzorgvoorziening Villa Molenenk. Bianca: “Je kon een Whatsappje sturen als je interesse had. Dat deed ik. Ik heb meteen gevraagd of ze openstonden voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een uur later werd ik al teruggebeld.”

Inmiddels werkt Bianca bijna een jaar bij Villa Molenenk. Ze verschoont de bedden, doet de afwas en deelt de schone was rond aan de bewoners. “Het was wel even anders dan mijn baan hiervoor, toen werkte ik op een beschutte werkplek. Maar het gaat heel goed. Vooral het contact met de bewoners maakt me blij, je maakt altijd even een praatje en bouwt echt een band met hen op. Ook heb ik hele fijne collega’s. Iedereen heeft wel zijn eigen taken, maar je kan altijd bij elkaar terecht. Ook bij Nicole, mijn leidinggevende hier. Ik ben zo dankbaar dat ze mij een kans hebben gegeven om te laten zien wat ik kan!”

 

Als je het doet, moet je het goed doen

Nicole Brockötter, Facilitair Manager bij Villa Molenenk: “We hebben heel bewust gekozen voor de samenwerking met KonnecteD. Het is zo’n mooie manier van bijdragen aan de maatschappij. Maar áls je dit doet, moet je het goed doen. Wij hebben het besproken met collega’s én de bewoners en zijn er samen volledig voor gegaan. Iedereen is hier onderdeel van het team en moet zich welkom voelen. Bianca hebben we echt omarmd als een van ons. Ze is een enorme aanwinst, ze wordt echt gemist als ze er een dag niet is.”

Begeleiding

Naast de dagelijkse begeleiding spreken Nicole en Bianca elke vrijdagmiddag de week door. Met vragen als; ‘hoe is het gegaan, waar liep je tegenaan, wat heb jij nodig, wat hebben wij nodig’. Zo gaan ze altijd goed het weekend in. Nicole: “Dat geeft openheid en  structuur en het draagt bij aan onze ontwikkeling. Wij kunnen Bianca op een positieve manier laten groeien in haar zelfstandigheid en daardoor werkt ze ook aan haar zelfvertrouwen. Dit kan zij in haar dagelijkse leven ook weer inzetten. Dat vinden we belangrijk. Op alle vlakken is het zo fijn om, evenals KonnecteD, zo enthousiast en betrokken te zijn in deze samenwerking met elkaar!”

Roy Bultink (consulent) en Lies Philippo (accountmanager) van KonnecteD beamen dat: “Villa Molenenk is een prachtige plek. Bianca heeft zich enorm ontwikkeld afgelopen jaar. We spreken elkaar regelmatig, zeker in deze coronatijd. Ze durft veel meer aan te geven en je merkt gewoon dat ze helemaal tot bloei komt. Dat is fantastisch om te zien!” En inmiddels is de samenwerking uitgebreid, er is een kandidaat uit de werkleerroute Horeca gestart in de keuken van Villa Molenenk. Fijn dat Villa Molenenk openstaat voor onze kandidaten die zich op deze plek  mooi kunnen ontwikkelen.