Nieuws

30 maart 2020

Veel gestelde vragen voor extern gedetacheerden

Ik ben vanuit KonnecteD gedetacheerd bij een andere werkgever, maar het bedrijf waar ik werk gaat voorlopig dicht. Wat moet ik doen?

De werkgever waar je gedetacheerd bent bepaalt zelf welke maatregelen er genomen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om medewerkers te beschermen tegen besmetting. KonnecteD gaat er vanuit dat de regels en maatregelen van de werkgever ook voor jou gelden. Luister daarin goed naar het advies van je werkgever. Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw consulent of contactpersoon bij KonnecteD.

 

Kan ik bij KonnecteD aan het werk zolang het bedrijf waar ik werk dicht is?

KonnecteD heeft de productiehallen aan de Schonenvaardersstraat gesloten tot 6 april. Daarom kun je daar niet aan het werk. Je consulent houdt contact met jou.

 

Krijg ik wel mijn salaris uitbetaald als ik thuis moet blijven van mijn werkgever?

Als je gedetacheerd bent dan krijg je van KonnecteD je salaris uitbetaald, ook als je op advies van je werkgever noodgedwongen thuis moet blijven.

 

Ik reis met het openbaar vervoer (trein of bus) naar mijn werk en ik krijg het advies dat te mijden. Hoe kan ik dan naar mijn werk komen?

Overleg de situatie met je leidinggevende. Kijk of je samen tot een oplossing kunt komen.

 

Ik heb geen verkoudheidsklachten of koorts, maar wel astma/ een hartaandoening / hoge bloeddruk. Mag ik thuisblijven?

Overleg met je werkgever of leidinggevende of je thuis kunt werken. Kom je er samen met je werkgever niet uit? Vraag dan advies aan je consulent bij KonnecteD.