Nieuws

7 april 2021

Van trommelaar op de B-side naar medewerker van Young Eagles

Michel Groenink heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. Hij ging van jeugdige supporter naar trommelaar op de B-Side en van jongerenwerker naar medewerker van Young Eagles.

“Ik had moeite met leren en liet me op school leiden door mijn eigen wil”, begint Michel. “Van mijn twaalfde tot mijn achttiende heb ik de praktijkschool gevolgd en daarna ben ik via KonnecteD aan het werk gegaan. Ik was vaak te vinden in het plaatselijke jongerencentrum. Op een gegeven moment kwam zo’n jongerenwerker naar me toe en vroeg of ik ook zijn werk wilde gaan doen. Toen werd ik een tijdje zijn assistent binnen het jongerencentrum.”

Jongerenwerk

Door die ontwikkeling kwam Michel erachter waar zijn kwaliteiten lagen: het omgaan met jongeren en zorg in het algemeen. Hij besloot een diploma te halen via de studie ‘Randgroepjongeren Helpende Welzijn’ en ging de arbeidsmarkt op. Via KonnecteD kwam hij terecht bij onder andere Raster en bij ZoZijn.

 

Tekst gaat verder onder de foto

Young Eagles

Naast zijn werk is Michel een groot Go Ahead Eagles-supporter. “Mijn oom was verzorger bij de eerste selectie in de tijd dat Paul Bosvelt hier nog speelde. Al snel werd ik de vaste trommelaar op de B-Side”, vertelt Michel trots. Toen kreeg Michel de kans om bij Go Ahead Eagles van zijn passie zijn werk te maken: “Ik zorgde via Fansupport voor coördinatie en observatie op de tribunes rond wedstrijden in De Adelaarshorst. En dankzij KonnecteD kon ik vorig jaar worden aangesteld als medewerker van Young Eagles.”

Toekomst

“Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat veel activiteiten geen doorgang konden vinden”, baalt Michel. “Maar we proberen nu online veel nieuwe, innovatieve dingen te organiseren voor de Young Eagles”. Ondanks alle coronabeperkingen doet Michel zijn werk nog steeds met volle overgave. “Ik krijg er echt energie van als ik die kinderen vrolijk zie door de activiteiten die we bij Young Eagles organiseren. Het is prachtig werk.”