Investeren in verbinding onderwijs en bedrijfsleven

KonnecteD accountmanager Lies Philippo is een linking pin tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo draagt ze voor De Linde bij aan een succesvolle overstap voor jongeren naar een betaalde baan. De Linde biedt (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een intensieve ondersteuningsbehoefte. Zoals Abiesh, die een werkplek vond via KonnecteD.

KonnecteD: Lies Philippo, accountmanager

“Ik heb vaak tijdens het eerste gesprek met een leerling al een werkgever in mijn hoofd. Iemand moet passen bij het karakter van de werkplek en zich daar thuis gaan voelen. Ik ken de werkgevers goed en kan aan de hand van zo’n gesprek inschatten waar iemand op zijn plek is. Voor Abiesh werd dat een plek in de bediening bij Happy Tosti. Hij deed mee aan een speeddate en mocht meteen beginnen.”

De Linde: Laurens Tepperik, schoolbegeleider

“Abiesh kwam bij De Linde toen hij 8 was. We kennen de leerlingen al van jongs af aan, dus weten we welke branche de voorkeur heeft. Als de leerlingen er klaar voor zijn om naar werk uit te kijken, schakelen we Lies in. Zij gaat voor of samen met ons op zoek naar een passende plek. Samen met de werkgever kijken we welke werkzaamheden worden opgepakt en hoe de begeleiding wordt geregeld. Ik houd vaak via Whatsapp contact met een leerling. Meestal gaat het niet eens over werk, maar wil ik vooral weten of hij/zij goed in zijn vel zit en nog plezier heeft in wat hij/zij doet.”

Kandidaat: Abiesh

Abiesh: “Ik vond de eerste werkdag best spannend. Het was heel druk, dus ik zat er meteen goed in. Het leukst vind ik het contact met gasten. Er komen hier veel kinderen, dat is gezellig.” Met KonnecteD ben ik erg tevreden: “Het is fijn dat je het even met iemand anders dan je collega’s over je werk kunt hebben.”