Nieuws

30 november 2021

Trots op mijn werk bij Metos

Judith werkt met veel plezier bij Metos. Ze zorgt ervoor dat de keukenmachines die geleverd moeten worden gestript zijn van de beschermfolies. Zo komen de producten schoon aan op locatie en kunnen de monteurs meteen aan de slag met de installatie.

 

Metos houdt rekening met mij

Bij binnenkomst verwelkomt Judith ons met een grote glimlach. Ze benaderde haar consulent Hans een tijdje geleden of ze een keer mocht vertellen over haar werk, omdat ze zo trots is op haar plek bij Metos. Judith: ”Ik vind dat Metos wel een keer in het zonnetje mag staan. Het is het eerste bedrijf dat écht rekening houdt met wat ik kan. Daar zouden meer bedrijven een voorbeeld aan mogen nemen!”

 

Werkzaamheden

Bij Metos draait alles om professionele keukens. Van koelers tot fornuizen, van afwasmachines tot vriezers. Judith wijst naar een afwasmachine van wel 5 meter lang. “Deze moet ik nog doen. En die koelkast die daar staat is al klaar. Mooi he? Als er dan weer wat klaar is, dan ben ik daar echt trots op. Het geeft me voldoening dat ik dat gedaan heb.” Het lijkt best een klus, om al die folie er af te peuteren. Op de vraag of ze geen last van haar vingers krijgt zegt Judith lachend: “Nee hoor. Het is alleen niet altijd fijn voor je nagels. Maar ik ben toch niet het type voor nagellak!”

Tekst gaat verder onder de foto

Werkplek op maat

Riny Klein Selle, HR Manager bij Metos vertelt: “Tijdens de eerste kennismaking met Judith hebben we meteen besproken welke werkzaamheden geschikt zouden zijn en welke niet. Judith wilde niet teveel drukte, dus staat ze in een rustig gedeelte van het magazijn. En vanwege haar gezondheid hoeft ze de lagere folies niet te verwijderen. Dat kunnen haar knieën niet aan. De monteurs weten dat zij die dus zelf moeten doen. Daar is geen discussie over. Iedereen is hier onderdeel van het Metos-team en we doen het echt samen.”

 

Ontwikkeling

Riny: “Samen met KonnecteD kijken we naar wat wél kan. We kijken niet naar diploma’s, maar naar wie je als persoon bent en of je in het Metos-team past. Begrip voor elkaar en commitment naar het bedrijf begint bij de start, door onze introductiedagen. Tijdens die dagen lopen nieuwe medewerkers op elke afdeling even mee. Ontwikkeling is bij Metos vanzelfsprekend. Als je wil, dan is er bij Metos alle kans om door te groeien. Judith: “Ik ben echt trots op mijn werk hier. Ik hoop dat andere werkgevers ook zien hoe het kan zijn. Als je maar écht rekening met iemand houdt!”