Nieuws

4 mei 2022

Thomas tekent voor een betaalde baan

Thomas werkt met veel plezier en enthousiasme bij de Gasunie in Deventer. Hij is, zoals hij zelf zegt, een allesmannetje op de afdeling Speciale Opdrachten bij de Gasunie. Hij houdt het magazijn netjes en schoon en ruimt de bakken met de pakketjes op. Ook ontvangt hij als gastheer bezoekers van de Gasunie. Binnenkort gaat hij zijn heftruckcertificaat halen. Zo worden zijn werkzaamheden steeds diverser. 

 

Op zoek naar werk

Thomas Kwam via zijn consulent Loes Bloo bij de Gasunie terecht. Voordat hij klaar was om daar te solliciteren, heeft Loes Thomas eerst gecoacht op een aantal vlakken. Thomas: ’’Loes heeft mij geleerd hoe ik met lastige situaties op het werk om moet gaan. Ook heeft ze mij geholpen met geldzaken. Die heb ik nu beter op orde. Verder heeft ze me geleerd hoe ik werk kan zoeken.’’ Toen Thomas er klaar voor was, ging hij op gesprek bij de Gasunie. Thomas: ’’Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik dacht: ik probeer het gewoon.’’ En het lukte!

Echt loon

Ondertussen heeft Thomas zijn draai gevonden. Na een proefplaatsing van een maand mocht hij al een contract ondertekenen. En dat betekent heel veel voor Thomas: ’’Ik ben trots op mezelf omdat ik een betaalde baan heb. Ik ontvang nu echt loon.’’ Felix Post, medewerker business support, is de bedrijfsbegeleider van Thomas en vult aan: ’’Het is mooi om te zien hoe iemand kan groeien van het hebben van een betaalde baan. Als daar een beetje begeleiding vanaf de zijlijn voor nodig is, moeten we daar als werkgevers ruimte voor geven.’’

 

Als ik het maar goed doe

Tijdens zijn werkzaamheden voelt Thomas geen werkdruk: ’’Mijn taken hoeven niet binnen een bepaalde tijd af te zijn. Als ik het maar goed doe. Hierdoor voel ik geen zware druk op mijn schouders. Die rust op de afdeling vind ik heel erg fijn.’’ Thomas heeft een duidelijke droom: Taxichauffeur worden voor het speciale onderwijs. Thomas: ’’Dat lijkt me heel erg leuk, maar misschien werk ik hier wel 25 jaar. Dan ga ik Felix vervangen!’’