Nieuws

10 mei 2022

Ten Kate Flowers & Decorations: “Sociaal uitbesteden geeft een grote meerwaarde”

Ten Kate Flowers & Decorations uit Deventer zet het Mauritshuis dit jaar volledig in de bloemen, ter ere van het 200 jaar bestaan van Het Haagse museum. Dat doen ze met 500 seringtakken, 500 klimoptakken en drieduizend zijden bloemen, die geïmpregneerd worden door medewerkers van KonnecteD.

 

Joachime Hutten van Ten Kate Flowers & Decorations: “De muur van bloemen wordt opgebouwd uit zijden bloemen. Die zijn volledig geïmpregneerd om brandwerend te zijn. Dat wordt gedaan door de mensen van KonnecteD. We werken al ruim 13 jaar met hen en vonden dit een mooie klus om aan hen uit te besteden. De bloemen leveren we aan bij KonnecteD, de medewerkers daar halen ze uit de dozen, halen de kaartjes er af en dompelen ze in een bad met vloeistof om ze brandwerend te maken. Ze worden aan een waslijn opgehangen en als ze droog zijn pakken ze deze weer netjes in emmers. Zo kunnen ze weer makkelijk per soort en artikel verwerkt worden.”

 

Uitbesteden van werkzaamheden

Joachime: “We besteden regelmatig werkzaamheden uit aan KonnecteD. Met kerst was de hele Deventer binnenstad versierd met 150 berken met kerstverlichting. Die verlichting moest er in februari weer uit. Dat heeft KonnecteD voor ons gedaan.
Voor kerst in dit jaar moeten er ruim 1600 transparante kerstballen worden ontstoft en opgepoetst. En voor een ander event moeten stickers worden verwijderd van glazen kokers. Van de dozen waar die kokers weer in teruggeplaatst worden is het fijn als de bovenflappen zijn afgescheurd, zodat wij de bloemen er makkelijker in kunnen doen. Ook dat soort klussen leggen we bij KonnecteD neer. Van afwassen tot tuinonderhoud, de klussen zijn heel divers. Het scheelt ons enorm veel werk, en bij KonnecteD zijn ze heel blij met deze opdrachten!”

 

Lees verder onder de foto

Mensen in dienst

“Ook op gebied van personeel werken we samen. Onze algemeen medewerker Gerard is een mooi voorbeeld, hij werkt hier al ruim 10 jaar. Gerard werkt vier dagen in de week, en elke twee weken komt zijn jobcoach Gerda langs om even mee te werken. Tijdens het werk brengt ze eventuele aandachtspunten aan de orde. Echt een gesprek aan tafel is te groot voor Gerard. Het is wel een karakter hoor!”, lacht Joachime. “Hij werkt het liefst buiten, waar hij onderhoudswerkzaamheden doet. Elke dag krijgt hij een A4-tje met zijn werkzaamheden er op. De ene dag doet hij er langer over dan de andere dag, afhankelijk van hoe zijn pet staat. Als we veel taken hebben, dan krijgt hij ’s middags een tweede A4, want alles in één keer maakt hem onrustig. Dat willen we niet, want Gerard is nog wel eens heftig in het uiten van zijn emoties. Ondanks dat het dus meer begeleiding vergt, zouden we hem écht niet meer willen missen. Hij pakt echt veel taken op die ons te veel tijd zouden kosten. En met de jobcoaching vanuit KonnecteD is het voor ons allebei heel goed werkbaar.”

 

Vast contact

Joachime: “Sociaal ondernemen gaat niet altijd vlekkeloos. Wie er ervaring mee heeft weet dat. Je doet het omdat je ondanks de extra inzet die het vergt, tóch de grote meerwaarde ziet. Als je zelf iemand in je omgeving hebt die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, hoop je ook dat hij/zij aan het werk kan zijn en opgenomen wordt in de maatschappij. Wat daarbij essentieel is, is een korte lijn met je contactpersonen die kennis van zaken hebben. Bij ons zijn dat o.a. Gerda Keizers en Lies Philippo. Samen maken we het tot een succes!”

 

Meer informatie

Ook werk uitbesteden bij KonnecteD? Neem eens contact met ons op voor de mogelijkheden!