Nieuws

21 september 2021

Techniek en vakmanschap gecombineerd bij KonnecteD

Flamco Groep is onderdeel van Aalberts N.V. en heeft zich gespecialiseerd in technische producten en systemen op het gebied van verwarming-, koeling- en solarinstallaties. Hun zogenoemde flexventen en flexconsoles worden gemaakt door de medewerkers van KonnecteD.

 

Werkleerroute Techniek

Manufacturing Engineer Raymond van Meerveld is blij met de samenwerking. Van Meerveld: “Het enthousiasme van de mensen is super. Ze zijn trots dat ze onderdeel zijn van het proces en zijn echte ambassadeurs voor ons bedrijf.” Naast een hele groep vaste medewerkers van KonnecteD, worden de producten van Flamco Groep ook gemaakt door kandidaten van de werkleerroute Techniek. Zo leren zij vakvaardigheden en door de begeleiding van de praktijkopleiders van KonnecteD, kan Flamco ervanuit gaan dat de kwaliteit van hun producten constant gewaarborgd wordt. Een win-win situatie dus.

 

Veel kennis

Raymond van Meerveld werkt inmiddels een jaar samen met KonnecteD. “We werken al heel lang samen met werkleerbedrijven. In de coronatijd merkten we dat het prettig is om met verschillende locaties te werken om de risico’s te spreiden. En omdat we nu in Wijhe zitten, hebben we contact gezocht met KonnecteD. KonnecteD is een fijne partij, omdat ze maar een kwartier van ons vandaan zitten. Ze hebben de ruimte, veel kennis op gebied van assemblage en metaal én ze hebben een eigen Technische Dienst. Dat is echt een meerwaarde voor ons.”

 

Zes stations in de productielijn

Van Meerveld: “Samen met KonnecteD hebben we de noodzakelijke stappen van het proces doorlopen. Dat moet echt even goed en gedetailleerd gebeuren. Aan de hand daarvan hebben we een lijn met zes ‘stations’ opgezet. KonnecteD beslist wie er bij welk station staat. Zij kennen de mensen en kunnen de juiste medewerker in zijn of haar kracht zetten. Bij de start vonden wij het vooral belangrijk om aan de medewerkers uit te leggen waarom we de Flexventen en Flexconsoles maken zoals we dat doen. Dat maakt dat iedereen in het productieproces het belang ziet van zijn of haar bijdrage.”

 

Ambassadeurs voor ons bedrijf

Van Meerveld is niet heel vaak bij KonnecteD. Van Meerveld: “Als het goed gaat is dat niet nodig. Het draait gewoon. Maar áls we er zijn is het leuk om even contact te hebben met de medewerkers. Los van het zakelijke voordeel vind ik dit persoonlijk het mooist aan sociaal ondernemen. Het enthousiasme van de mensen is super. Ze zijn echt voor ons bedrijf aan het werk en die betrokkenheid voel je. Er is altijd wel iemand die nog wat vragen heeft. Dat vind ik vakmanschap, het altijd goed willen doen. De medewerkers zijn trots dat ze onderdeel kunnen zijn van het proces en zijn daardoor echte ambassadeurs voor ons bedrijf.”

 

Er kan meer dan je denkt

Op gebied van metaal is er veel mogelijk bij KonnecteD. Er is veel kennis van het vakgebied, ruimte en faciliteiten. Daarnaast staat ontwikkeling van medewerkers hoog op de agenda. Neem gerust eens contact op voor een bedrijfsbezoek of adviesgesprek, via info@konnected.nl.