Nieuws

19 maart 2020

Snel een goede match voor openstaande vacatures

Drie werkzoekenden kregen onlangs een contract bij de Deventer gordijnrailproducent Forest Group. Werkleerbedrijf KonnecteD, verzamelnaam van Sallcon en Deventer Werktalent, bood daarbij praktische en administratieve bemiddeling. Prettig, want nog steeds zitten veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt thuis, terwijl werkgevers bepaalde vacatures niet vervuld krijgen.

We spreken Dennis en Daniël, twee van de drie kandidaten van KonnecteD met een vers contract bij Forest. Later schuift Ronald nog aan, namens KonnecteD het langst werkende personeelslid. Mischa Gijselhart van KonnecteD vertelt: “Op het moment dat Forest verlegen zat om personeel konden we door de kennis over onze kandidaten en een snelle bel-actie meteen een goede match maken. Drie kandidaten met een hele diverse achtergrond mochten op gesprek komen. Alle drie waren ze gemotiveerd en ze presenteerden zich goed bij deze werkgever. Inmiddels hebben ze alle drie een contract.”

Familiegevoel

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft gordijnrails van Forest in huis. In zo’n 100 landen hangen hun rails. Ook gaat het bedrijf vele kilometers leveren voor het WK Voetbal 2022 in Qatar. Onder hun 50 medewerkers zitten verschillende kandidaten van KonnecteD.

Marco Saadhoff, hoofd magazijn en begeleider vanuit Forest: “Wij zijn van oorsprong een familiebedrijf en werken daardoor wat meer vanuit een familiegevoel. Iedereen is hier betrokken met elkaar en we zorgen goed voor het personeel. Natuurlijk wordt er ook wel iets van ze verwacht. Maar als het één goed zit, komt het ander vanzelf. Bij vragen of problemen kan iedereen altijd aankloppen bij mij of de eigen werkconsulent van KonnecteD.”

Richt je op wat goed gaat

Dennis (20) heeft een Beschut Werk-indicatie, wat wil zeggen dat hij intensieve begeleiding nodig heeft op de werkplek. Hij heeft ADHD en gedragsproblemen, maar door zich te richten op wat hij juist wél goed kan en wat hij leuk vindt, zijn hij en de werkgevers elke keer tevreden. “Of ik door de ADHD gauw overprikkeld ben? Nee, ik wil juist graag worden geprikkeld. Ik hou van samenwerken en heb fijne collega’s om me heen. Door te werken heb ik meer rust in mijn hoofd”, zegt de goedlachse Dennis. “Ik werk 38 uur per week, mijn taken zijn vooral inpakken en het laseren van gordijnrails. Soms heb ik contact met mijn werkconsulent van KonnecteD, die kijkt hoe alles gaat en ik kan vragen stellen.”

Daniël (34) kreeg in januari een detacheringscontract voor 36 uur via KonnecteD. “Na de hoveniersopleiding was ik 5 jaar stratenmaker, maar raakte afgekeurd op m’n knieën. Via Sallcon (KonnecteD) kon ik eerder aan de slag bij Circulus en Go Ahead Eagles. Nu is er dus een nieuwe uitdaging bij Forest, precies op het goede moment.”

Hij waardeert de sfeer en leuke collega’s bij Forest. ”Ik voel me hier heel erg thuis. Ongeacht wie je bent word je serieus genomen en ben je een écht onderdeel van het bedrijf.” Daniël pakt in, doet magazijnwerk en assemblage. “Nadat ik zei dat ik van afwisseling hou, werd hier direct iets mee gedaan. Ook ben ik blij met Roy Bultink, mijn werkconsulent vanuit KonnecteD. Hij staat altijd voor me klaar en regelt alles heel goed.”

Hardwerkende loyale mensen

Ronald (52) is al 8 jaar actief voor de Forest Group. Daarvoor werkte hij voor bekende Deventer werkgevers als Talamini, Roto-Smeets en Senzora. Ronald vertelt openhartig over zijn werkende leven. “M’n laatste epilepsieaanval is alweer 25 jaar geleden. Ik maak nu vooral gordijnrails waarvoor klanten bijzondere wensen hebben. Voor de toekomst kijken we of bijscholing mogelijk is, zoals heftruck rijden onder toezicht.”

Marco Saadhoff: “Ronald heeft veel kennis en kunde in huis over onze gordijnrails. Hij werkt krasloos en kan goed rails buigen, wat specialistisch werk is.” De vraag of Ronald een onmisbare rol heeft binnen de Forest Group, ontkent hijzelf in alle bescheidenheid. “Wel ging bij al mijn werkgevers via KonnecteD altijd alles goed en heb ik me nog nooit een dag ziek gemeld. Door het werken bij Forest zit ik lekker in m’n vel.”

Saadhoff vult aan: “Forest Group is blij met de medewerkers van KonnecteD. Wij helpen ze aan een baan, zij helpen ons voor werk waar we best moeilijk iemand voor kunnen vinden. Vaak zijn het loyale en hardwerkende mensen”. Forest Group maakt deel uit van de Bosgoed Holding. De holding heeft meerdere werkmaatschappijen, die een rijke historie hebben met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten over het werken met KonnecteD? Neem gerust contact met ons op voor een kop koffie!