Nieuws

7 november 2019

Smaak geeft kandidaten Werkleerroute fantastische werkervaring

Acht van onze kandidaten uit de Werkleerroute Horeca zijn al 3 maanden in opleiding om hun vaardigheden te ontwikkelen. Ze volgden workshops over onderwerpen zoals hygiëne en allergieën, bediening, en gastheer/gastvrouw vaardigheden. En als klap op de vuurpijl mochten ze tijdens het culinaire event ‘ De Smaak van Deventer’ uitserveren. Wat een prachtige kans om hun talent te laten zien!

De werkleerroute Horeca is in het leven geroepen om werkzoekenden met een passie voor horeca klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Ze doen eerst drie maanden werkervaring op in het bedrijfsrestaurant van KonnecteD, onder begeleiding van een leermeester. Ook volgen ze diverse workshops. Daarna gaan de kandidaten zes maanden aan de slag bij een lokaal restaurant of hotel om werkervaring in de praktijk op te doen. Als dit traject succesvol wordt afgerond, ontvangen de kandidaten een praktijkverklaring dat verbonden is aan Horeca Nederland. Dit is een officieel startcertificaat en wordt in heel Nederland erkend.

De Smaak van Deventer

“De werkleerroute Horeca is een geweldige verbinding tussen De Smaak van Deventer 2019 en KonnecteD”, aldus Lies Phillipo, accountmanager bij KonnecteD. “De kandidaten hebben een grote passie voor de horeca. Met de opgedane kennis en ervaring schitterden ze donderdagavond in de Lebuïnuskerk. Een hele mooie kans om hun talent te showen en gezien te worden door verschillende horecaondernemers.”

Paul Wensink van De Smaak van Deventer: “We maken dit mooie event mede mogelijk door de bijzondere bijdragen van lokale sponsoren. We kijken samen naar de beste mogelijkheden voor het creëren van win-winsituaties en bij KonnecteD is dat fantastisch gelukt!”

Meer informatie

Meer weten over de Werkleerroute Horeca of een van onze andere werkleerroutes? Neem contact op via lies@deventerwerktalent.nl.

 

konnected