Nieuws

23 november 2021

Sligro Distributiecentrum: ondernemen met een vleugje ‘gezond eigenwijs’

Sinds eind 2019 is Sligro op het A1 bedrijventerrein gevestigd. De verhuizing, opening van een gloednieuw distributiecentrum én de coronaperiode zorgde in de beginperiode voor flink wat reuring. Inmiddels staat er een goed draaiende organisatie met maar liefst 39 doks voor vrachtwagens. Samen sterk, plezier hebben en elkaar betrekken, dat is de bedrijfsfilosofie. “Met een vleugje gezond eigenwijs”, lacht Bart Kruis, vestigingsdirecteur van Sligro.

 

Bart: “Toen de Horeca na de lockdown weer op volle toeren ging draaien was het inderdaad een uitdagend, maar mooi jaar. We hadden niet voldoende personeel en moesten met het team dat we hadden alle zeilen bijzetten. Open en eerlijke communicatie was een must. Het was bikkelen, maar tegelijkertijd prachtig om te zien hoe iedereen écht ging voor Sligro. We stonden voor elkaar als team, draaiden enorm veel overuren en maakten gebruik van elkaars kwaliteiten. Het belangrijkst was – en dat is nog steeds zo – dat iedereen de wil had om het te laten slagen. Je moet hier vooral willen. Dat kunnen komt wel.”

 

Groei

Bart: “We kwamen al in een vroeg stadium in contact met KonnecteD omdat we personeel nodig hadden en Martijn Harmsen van KonnecteD heeft ons hiermee goed geholpen. Omdat we veel verschillende contactpersonen hadden, net gestart waren op deze locatie en we midden in de coronaperiode zaten was het samen wel even zoeken naar een fijne werkwijze. Inmiddels zijn de lijnen korter en weten we van elkaar wat werkt en wat niet.” Martijn Harmsen, accountmanager bij KonnecteD beaamt dat. “We nodigden Bart uit om eens bij ons te komen kijken. Zo kon hij met eigen ogen zien wat we aan mogelijkheden bieden, welke mensen er bij ons werken en om samen over sociaal ondernemen te sparren.”

 

Tekst gaat verder onder de foto

Twee kandidaten uit de Werkleerroute Logistiek mochten bij Sligro aan de slag; Ahmet en Dion. Ze startten met emballage, en werken nu op de afdeling Orde en Netheid. Dat wil zeggen dat ze werken met veeg- en schrobmachines, papier- en vuilcontainers legen en zorgen voor nette stellingen. Bart: “En hun takenpakket breidt zich nog altijd uit, bijvoorbeeld met goederenontvangst. Ik vind het fantastisch om ze te zien groeien. Ik zie ze nog binnenkomen als twee gemotiveerde maar bescheiden jongens, die je moest stimuleren om bij de andere collega’s te gaan zitten. Nu coacht Ahmet andere jongens en laat hij echt eigenaarschap zien. Hij gaat voor kwaliteit, en dat verwacht hij ook van zijn collega’s. Echt een jongen waarop je kunt vertrouwen. En ook op privévlak groeien ze enorm. Dion breidde zijn uren uit en heeft geen coaching op de werkplek meer nodig. Ze staan nu echt anders in het leven.”

 

Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Natuurlijk moet je tijd en ruimte vrijmaken voor begeleiding. Bart: “Dat doe je voor alle collega’s in je team. Bij sommigen moet je meer gaan ‘halen’, omdat ze niet gewend zijn om zelf dingen aan te geven. Dat vergt inlevingsvermogen, maar vooral oprechte interesse. Als je niet weet wat er speelt bij iemand, loopt er snel iets scheef. Daarin is het contact met KonnecteD belangrijk. De lijnen moeten kort zijn. Daarom is bij zowel KonnecteD als Sligro de vuistregel: zeg wat je doet en doe wat je zegt.”

 

Meer weten

Ook eens een bedrijfsbezoek plannen bij KonnecteD om te kijken naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via martijn.harmsen@konnected.nl