Nieuws

20 juli 2021

Sinitta verwelkomt klanten SPAR met een grote glimlach

Sinds augustus vorig jaar werkt Sinitta met plezier en passie op het horecaplein van SPAR city Deventer. Ze zorgt ervoor dat de winkel er strak uit ziet en dat het de klanten aan niets ontbreekt. Het liefst houdt ze zich bezig met de broodjes. Sinitta: ’’Sommige klanten nemen altijd hetzelfde. Als ik ze zie binnenlopen begin ik al met smeren, ze hoeven geen bestelling meer door te geven.’’

 

Gastvrij

Bij binnenkomst verwelkomt Sinitta ons met een grote glimlach. Gastvrij als ze is, krijgen we gelijk koffie aangeboden. Ze overlegt nog snel met haar collega’s over een lunch die klaargemaakt moet worden. Als Sinitta weet dat het met de bestelling in orde komt, kan ze met een gerust hart haar werkplek verlaten voor het interview.

 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto 1: Sinnita, Foto 2: Martijn ten Berge en Sinnita, Foto 3: Jeroen Vos en Martijn ten Berge (Fotocredits: Rick de Visser, Foticoon)

 

Werkleerroute Horeca

Sinitta heeft bij KonnecteD de werkleerroute Horeca gevolgd. Met de opgedane kennis ging ze aan de slag in een hotel. Door de coronacrisis kon ze daar niet blijven en kwam in de WW terecht. Ze solliciteerde zelf bij SPAR. Martijn ten Berge, eigenaar van SPAR city Deventer vertelt: ’’Toen Sinitta solliciteerde heb ik contact opgenomen met Jeroen Vos van KonnecteD. Samen hebben we onder andere naar de mogelijkheden in begeleiding gekeken. Daarna zijn we een proefplaatsingsovereenkomst aangegaan. We zagen al snel dat Sinitta het hier erg naar haar zin heeft én haar werkzaamheden goed uitvoert. Inmiddels heeft ze een vast contract en is ze niet meer weg te denken uit het team.’’

 

Vaste klanten

Op het horecaplein is altijd wat te doen. Martijn: ’’De individuele werkzaamheden zijn niet moeilijk. Hoe beleg je een broodje? Hoe maak je een salade? De meesten kunnen dat leren. Het wordt moeilijker als al die taken gecombineerd moeten worden. Dat was in het begin bij Sinitta een uitdaging, omdat ze alles goed wil doen. Soms kan dat niet en moet je keuzes maken en prioriteiten stellen. Dat doet ze nu zonder nadenken!’’ Sinitta vult aan: ’’Ik zorg ervoor dat er voldoende broodjes in de winkel liggen. Daarnaast krijgen we dagelijks grote bestellingen binnen voor bedrijven. Sommigen bestellen hele broden maar vaak kiezen ze voor lekkere belegde broodjes. Dat laatste is een heel werkje omdat alles apart belegd en verpakt moet worden.’’