Nieuws

22 maart 2022

Schrijver verdubbelt productie door het uitbesteden van werk bij KonnecteD

Schrijver, specialist in stalinrichting, richt zich met het eigen merk Topcalf op de ontwikkeling en verkoop van kalverhuisvesting. Voor het monteren van de kalverboxen is de samenwerking met KonnecteD gestart. ,,We zijn een hecht team.”

Volgens Rowin Boksebeld, planner van assemblage en magazijn bij Schrijver, was hulp van buitenaf inschakelen pure noodzaak. ,,Eerder deden we alle productie 100 procent zelf”, vertelt hij. ,,We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Onze productiehal bleek niet groot genoeg. We zijn toen gaan kijken naar uitbestedingsmogelijkheden en kwamen in contact met KonnecteD.’’

Tekst gaat verder onder de foto’s

Productie verdubbeld

,,We begonnen met het uitvoeren van kleine opdrachten’’, zegt Han Hofstede, accountmanager bij KonnecteD. ,,Sinds een half jaar voeren we een structurele montage-opdracht uit voor Schrijver.’’ Boksebeld: ,,De montage-afdeling van KonnecteD bleek groot genoeg om tien kalverboxen per week te monteren. Omdat we dat zelf in-house ook doen, hebben we hiermee de productie kunnen verdubbelen.’’ Schrijver levert zowel losse onderdelen als halffabricaten aan bij KonnecteD. Daar wordt alles in elkaar gezet, onder meer verlichtingssets. Ook worden onderdelen voorverpakt die bij de klant moeten worden gemonteerd, zoals de daken.

,,Vanaf KonnecteD gaan de boxen vaak rechtstreeks naar klanten in heel Europa. Dat betekent dat Schrijver veel vertrouwen in ons heeft”, zegt Hofstede. Boksebeld: ,,Dat klopt, er zijn er maar weinig die eerst terugkomen. Onze monteur haalt de boxen bij KonnecteD op en rijdt vervolgens door heel Nederland en Duitsland om ze af te leveren. Hij weet hoe de boxen eruit moeten zien en merkt foutjes snel op. Gelukkig komt dat zelden voor.’’ De samenwerking verloopt goed. ,,Gewoon zoals dat hier in Salland gaat: korte lijntjes en duidelijke taal, daar hou ik wel van’’, vertelt Hofstede. Daar is Boksebeld het mee eens: ,,We zijn heel tevreden over de werkzaamheden die bij KonnecteD worden uitgevoerd.”

 

Eerlijke kans

In de eerste plaats is Boksebeld blij dat Schrijver werk kan uitbesteden. ,,Dat wij daardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans kunnen geven, maakt de samenwerking nog mooier. Het is leuk om te horen dat deze mensen met plezier naar hun werk gaan omdat ze onze boxen in elkaar mogen zetten. Dat geeft ons een goed gevoel.’’ Hofstede: ,,Er is zelfs een collega die eerder vaak te laat kwam, maar nu altijd op tijd is omdat het zo’n mooie opdracht is. Ze zijn een hecht team geworden. Die eerlijke kans, dat verdient iedereen!’’