Nieuws

2 februari 2021

Samenwerking tussen KonnecteD en DAVO draait om sociaal ondernemerschap

‘Werkzoekenden klaarstomen voor baan in logistiek’

 

Na het volgen van een werkfittraject en de Werkleerroute Logistiek bij KonnecteD heeft Jan-Willem Vonk zijn draai gevonden bij DAVO Fulfilment Services. Hij weet van aanpakken en dat is hard nodig in het enorme magazijn.

Jan-Willem verdwijnt nog snel het magazijn in om de laatste order gereed te maken voordat hij aanschuift bij het interview. DAVO verzorgt de opslag, assemblage en verzending voor bestellingen van webshops. ,,De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er veel meer online wordt besteld, dus draaien we op volle toeren”, verklaart Edwin Kool, manager logistiek bij de fulfilment-specialist.

Werkleerroute

Dat Jan-Willem pas drie weken aan het werk is bij DAVO, is nauwelijks te merken. ,,In het magazijn van KonnecteD ben ik klaargestoomd voor de logistiek. Mijn praktijkopleider zei: hier heb je een order, ga maar eens kijken hoe het systeem werkt. Taken oppakken moet je leren en dat is volgens mij goed gelukt.” Heel goed gelukt zelfs, vult Kool aan. ,,Jan-Willem heeft zich in korte tijd bewezen. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons werk. Na een stage van twee weken in het kader van de Werkleerroute hebben we Jan-Willem direct een baan aangeboden. Dat zegt heel veel over de kwaliteit van zijn werk. Daar mag hij trots op zijn.”

Tekst gaat door onder de foto

Dromen

Jan-Willem is heel nauwkeurig. Dat zit er goed ingehamerd en is erg belangrijk in het vak. Het leuke aan de logistiek vindt hij het individueel bezig zijn. ,,Ik loop met een scanner door het magazijn en ben verantwoordelijk voor mijn eigen orders. Dat ik collega’s om me heen heb vind ik prettig. Ik weet bij wie ik terecht kan voor vragen.” Dromen doet Jan-Willem niet. ,,Ik ben tevreden met wat ik heb. De komende tijd ga ik lekker aan de slag bij DAVO.” ,,Gelukkig maar!” zegt Kool opgelucht. ,,Ik denk dat het belangrijk is dat je ervaring opdoet. Elke dag zorgen
voor het verzenden van foutloze orders zorgt voor tevreden klanten. Dat gaat Jan-Willem lukken, daar heb ik alle vertrouwen in. Hij is erg gegroeid sinds hij hier op zijn eerste stagedag binnen kwam. We gaan hem verder ondersteunen bij zijn ontwikkeling.”

Mooie baan

DAVO hecht waarde aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. ,,Daarom werken we al jaren met KonnecteD”, zegt Kool. ,,We bieden mensen graag een duwtje in de rug op weg naar een mooie baan.” Sinds kort verzorgt KonnecteD ook de stages vanuit de Werkleerroute Logistiek. Kool: ,,Dat Jan-Willem daar als nieuwe collega uit komt, is geweldig. Tegen andere ondernemers zeg ik: doe dit ook! Door mensen een kans te bieden, kunnen ze werkervaring opdoen en heb jij voldoende capaciteit. Daarvoor krijg je trouwe medewerkers terug.’’

 

Dit artikel is verschenen in De Ondernemer (De Stentor) op 2-2-2021

foto: Rick de Visser (Foticoon)