Nieuws

6 april 2020

Samen de schouders eronder voor ondernemend Deventer

KonnecteD ondersteunt de gemeente Deventer en het GROS (Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt) bij de verwerking van de aanvragen voor de zogenoemde ToZo regeling. Een regeling die door de overheid in het leven is geroepen voor ondernemers die door de corona-maatregelen in de financiële problemen zijn gekomen. 

ToZo, is een tijdelijke overbruggingsregeling, en is een van drie maatregelen die de regering heeft aangekondigd om zelfstandige, ondernemers en ondernemingen, die nu inkomsten missen, te voorzien in hun eerste levensonderhoud.

Veel aanvragen

De afgelopen periode meldden zich bij de gemeente Deventer ruim 1400 zelfstandige om in aanmerking te komen voor deze regeling. Daarvan dienden 850 mensen daadwerkelijke een aanvraag in. Ondernemers kunnen nog tot 1 juni  een aanvraag indienen. De verwachting is dat het aantal aanvragen de komende periode zal oplopen. Vanwege het hoge aantal ervan en de wens om ondernemers zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden, ondersteunt KonnecteD het GROS en de gemeente bij deze afhandeling.

Samenwerking

Giorgio van Beek, teamleider bij KonnecteD: “Er zijn tien consulenten van KonnecteD die ruimte in hun agenda hebben gemaakt om hierbij te ondersteunen. Ze zijn door de Gemeente Deventer op afstand ingewerkt en inmiddels vanaf de thuiswerkplek gestart.”

Het GROS en de gemeente Deventer zijn blij met de ondersteuning van KonnecteD. Lambert Manden, teammanager Inkomensondersteuning bij de gemeente Deventer: “Het is voor ondernemers belangrijk dat ze zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. Mooi om te zien dan we samen de schouders eronder zetten om deze belangrijke klus te klaren. Vele handen maken tenslotte licht werk”