Nieuws

8 oktober 2020

PSO Voucher biedt opstap naar sociale onderneming

PSO vouchers stimuleren ondernemers om socialer te ondernemen. Met deze voucher kun je een audit laten uitvoeren én dek je de jaarbijdragen aan PSO Nederland tot een maximum van € 2.500,00. Om in aanmerking te komen voor een certificaat, kan een ondernemer kosteloos advies vragen aan een van onze accountmanagers.

Marc van Zanten, beleidsadviseur Social Return bij Gemeente Deventer: “De actie die als doel heeft om sociaal ondernemerschap binnen de arbeidsmarktregio te stimuleren is een groot succes. Op dit moment zijn 10 ondernemingen in voorbereiding op de audit en hebben twee organisaties – HoftijzerLochem en DAAT Onderzoek – de certificering al in hun bezit. De keuze van deze organisaties voor inclusief werkgeverschap biedt veel personen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam perspectief.”

 

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar in welke mate organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te helpen en te houden. De PSO is een meetinstrument dat ontwikkelt is in samenwerking met TNO. De PSO als instrument behoort toe aan PSO – Nederland. Op de ladder zijn drie niveaus te behalen, waarvan de derde het hoogst is.

 

DAAT Onderzoek

Een voorbeeld is DAAT Onderzoek. Zij vroegen op 19 augustus de PSO voucher aan bij FactorWerk. Tijdens de voorbereidingen is DAAT geadviseerd en ondersteund door  gemeente Deventer en KonnecteD. Dekra, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Auditing & Certificatie, voerde de audit uit. DAAT ontving niet alleen Trede 3, maar óók de 30+ certificering. Dit keurmerk maakt zichtbaar dat DAAT niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar 30% van hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt. Hierdoor behoren zij tot een selecte club koplopers in Nederland wat betreft het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep.

Frank Wensink, directeur van DAAT: “Ik heb in het verleden samengewerkt met iemand uit de PSO doelgroep voor een verduurzamingsproject. Zijn dankbaarheid voor de geboden kans en het feit dat hij als volwaardig werd beschouwd, raakt mij nog steeds. Dit heeft gemaakt dat ik nu zelf als ondernemer steeds op zoek ben naar mogelijkheden om personen uit de PSO doelgroep een stap verder te helpen. Dit doe ik vooral door naar hun mogelijkheden te kijken en niet naar hun onmogelijkheden. Zo krijgt iedereen bij DAAT een kans om zichzelf waardevol te maken.“

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van FactorWerk. Daar kunt u zich online aanmelden via het inschrijfformulier. Dit formulier is vanaf 1 september t/m 15 oktober 2020 beschikbaar onder de tab ‘Ik doe mee’.

 

FactorWerk

FactorWerk is een samenwerking tussen verschillende organisaties in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe:

  • Gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Heerde, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen
  • UWV
  • Sociale werkorganisaties: KonnecteD, Inclusief Groep, Werkfit Brummen, GelreWerkt! en Werkbedrijf Lucrato
  • Belangenorganisaties: VNO-NCW Midden, CNV en FNV
  • Onderwijs: Aventus en Landstede

Samen staan we voor u klaar voor al uw vragen over werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze samenwerking hebben wij, partners Stedendriehoek en Noord-Veluwe, een ‘Sociaal Akkoord’ ondertekend. Onze dienstverlening is gericht op de beste match tussen uw bedrijf en de medewerker.