Nieuws

27 september 2022

Opening Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) bij KonnecteD

Op maandag 10 oktober openden KonnecteD directeur Jeroen van der Geest en bibliotheekdirecteur Alice van Diepen officieel het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in het pand van KonnecteD aan Kamperstraat 40 in Deventer. Iedereen met vragen over digitale regelzaken van de overheid kan hier terecht voor gratis hulp en advies.

 

IDO

Steeds meer zaken van de overheid moeten digitaal geregeld worden. Veel Deventenaren vinden dit lastig. Bijvoorbeeld omdat ze de weg niet kennen op internet, omdat digitale formulieren ingewikkeld zijn of omdat de inhoud niet duidelijk is. De vragen kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals DigiD, huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. De IDO-vrijwilligers helpen zoeken naar de juiste informatie en kunnen indien nodig doorverwijzen naar organisaties die verder kunnen helpen. Na het IDO in de Bibliotheek Keizerslanden is dit het tweede IDO in Deventer.

 

Waardevolle samenwerking

KonnecteD en Bibliotheek Deventer zijn vertrouwde partners en werken intensief samen bij het tegengaan van laaggeletterdheid. Dit informatiepunt is een mooie vervolgstap in die samenwerking. Niet alleen voor alle inwoners uit de buurt is dit een verrijking. Ook voor de medewerkers van KonnecteD, waarvan een aantal wat minder digitaal vaardig is, is het dit informatiepunt zeer welkom.

 

Openingstijden

Het IDO bij KonnecteD aan de Kamperstraat is vanaf 10 oktober iedere twee weken (in de oneven weken) op maandagochtend geopend van 9.00-11.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen kan zonder afspraak binnenlopen.