Nieuws

28 januari 2020

Op eigen kracht Rechtop

Per 1 december kreeg Heidy Modderkolk een contract bij Rechtop in Deventer. Een hele mooie prestatie, en daarom bracht KonnecteD haar een bezoek.

Heidy is écht een voorbeeld van hoe je stap voor stap heel ver kunt komen. Nadat zij noodgedwongen een beroep moest doen op een uitkering, heeft zij zich altijd positief en meewerkend opgesteld. Zo heeft ze als vrijwilligster bij Rechtop gewerkt en o.a. veel Nederlandse taalles gegeven. Toch wilde Heidy het liefst een betaalde baan om uit de uitkering te komen.

Alle kansen die Deventer Werktalent haar bood om zich te ontwikkelen greep ze aan. Nadat zij de Oek-training (Op Eigen Kracht) volgde, durfde ze voor het eerst haar droom uit te spreken: een baan zoals Violetta en Wendy bij Rechtop; daar wilde ze écht voor gaan!
Rechtop is een organisatie die in opdracht van de gemeente Deventer minima beleid uitvoert. Dit doen zij onder meer het “meedoen” te stimuleren en hierdoor sociaal isolement te doorbreken.

Trudy van der Hoek, directeur Stichting 2Gether/ Rechtop: “De samenwerking met KonnecteD is voor ons en onze deelnemers meer dan waardevol. Dit omdat we in elkaars verlengde werken en er maximaal gebruik wordt gemaakt van beider mogelijkheden. Hierdoor komen meer kandidaten eerder op een passende werkplek.

In overleg kon Heidy daar beginnen op een werkervaringsplek. Zo deed ze praktijkervaring op in de functie en kon ze zich ontwikkelen. Daarnaast volgde zij in haar eigen tijd en met eigen geld een thuisstudie in dit vakgebied. En haar droom kwam uit, want inmiddels is Heidy op contract aan de slag als junior projectmedewerker!

konnected

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.