Nieuws

1 september 2021

‘Ooit ga ik leidinggeven in de schoonmaak!’

Jane werkt als huishoudelijke hulp bij Zorggroep Solis. Daarnaast is ze gestart met de opleiding Assistent Dienstverlening & Zorg bij Aventus in Apeldoorn. De combinatie werken én leren bevalt haar goed.

 

Na het afronden van Arkelstein, een middelbare school voor praktijkonderwijs, ging Jane als schoonmaakster aan de slag bij KonnecteD. Onder begeleiding van jobcoach Winnie maakte Jane schoon op verschillende scholen en bij de gemeente Deventer. Inmiddels werkt ze bij Solis, als huishoudelijke hulp. Jane: “Ik heb het heel erg naar mijn zin. Het contact met de cliënten vind ik het leukst. Ik maak schoon en help met het maken van het ontbijt. Dan maak je ’s ochtends altijd even een praatje met ze.”

 

Tekst gaat verder onder de foto

Moeilijke situatie

Toen Jane startte bij Solis werd ze op de werkvloer begeleid door Yvonne de Vries. Zij heeft ervaring met mensen die wat meer begeleiding nodig hebben. Yvonne hielp Jane om de organisatie te leren kennen en begeleidde Jane bij haar werkzaamheden. Jane: “Soms kom ik nog wel eens in een moeilijke situatie, omdat ik niet zo goed voor mezelf kan opkomen. Ik vind het dan lastig om te benoemen wat er in me omgaat. Mijn jobcoach Winnie geeft advies over hoe je in zo’n situatie kunt handelen. Als een gesprek lastig voor mij is, dan is Winnie aanwezig om mij te steunen.”

 

Opleiding

Sinds november is Jane bezig met de opleiding Assistent Dienstverlening & Zorg bij Aventus in Apeldoorn. Jane: “Ik heb al wel veel certificaten, maar een officieel diploma nog niet. Ik heb veel verschillende werkplekken gehad en inmiddels weet ik dat ik hier echt in verder wil en meer wil weten over het vak! Door corona ging het afgelopen schooljaar af en toe wat rommelig, omdat we niet fysiek bij elkaar mochten komen. Gelukkig heb ik echt een topmentor, die met me meedenkt en helpt. Ik ga het gewoon doen! Ik ben heel trots op mezelf en wie weet wat er nog komen gaat. Misschien kan ik ooit wel leiding geven in de schoonmaak!”