Nieuws

28 september 2021

Mischa zet Techniekskills in voor skatepark Rielerenk

Gemeente Deventer, Burnside Constructions en Nine Yards Skateparks lieten deze zomer een skatepark van maar liefst 950m2 bouwen, tegenover het Deventer Ziekenhuis. Twee kandidaten vanuit de KonnecteD Werkleerroute Techniek werden gevraagd om mee te werken aan het project.

Een van die kandidaten is Mischa. Hij volgde drie maanden lang de Werkleerroute Techniek bij KonnecteD. In deze periode oefende hij vak- en werknemersvaardigheden in de praktijk door middel van werkopdrachten. Er komen wel vaker mooie opdrachten voorbij, maar deze was wel uniek. Mischa twijfelde geen moment: “Ik wilde deze klus heel graag doen, ook al wist ik dat het tijdelijk zou zijn. Je wordt niet vaak gevraagd om mee te werken aan een skatepark.”

 

Klaar voor uitdaging

De werkzaamheden bestonden uit het maken van rasters van gaaswerk. Ook moesten er een paar dingen gelast worden. Geen probleem voor Mischa, want hij heeft zijn diploma constructie bankwerklasser al op zak. Mischa: “We werkten met een team van tien mensen op de locatie. Echt een leuk team om mee te werken, en ze waren tevreden over mijn werk. Jammer dat ik geen rijbewijs heb, anders had ik zo bij ze aan de slag gekund. Hopelijk komt er snel een andere kans in de Techniek voorbij. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.”