Nieuws

28 juli 2020

Maura stroomt door na Werkleerroute Horeca

Sinds een paar weken is Maura aan de slag bij Metos, een bedrijf dat bedrijfskeukens verkoopt. Ze is verantwoordelijk voor een dagelijkse lunch voor zo’n 30 medewerkers. En dat is best een klus. Ze maakt elke week een lunchschema, doet zelf de inkoop en elke dag bereid ze de lunches. Én doet ze de afwas.

Maura: ”Mijn dag start hier om 09.00 uur. Dan begin ik met het maken van de soep, afbakken van de broodjes en het koken van de eieren.

De medewerkers lunchen hier van 12.00-13.00, dan is het echt wel even aanpoten. En daarna is het afruimen, afwassen en opruimen. Niet de leukste klus, maar ook dat hoort erbij.”

Toch zou Maura niks anders willen, horeca is haar passie. “Ik heb jarenlange ervaring in de horeca, maar ik ben er lang uit geweest. Toen ik weer wilde opstarten, was het een logische stap om de Werkleerroute Horeca in te gaan. Daar kon ik echt weer bijdragen. Ik geniet er enorm van dat mensen zichtbaar genieten van het eten. En als het dan weer gelukt is op zo’n dag, dan ga ik met een voldaan en trots gevoel naar huis.”

“Toen deze kans bij Metos dankzij Lies Philippo voorbij kwam, heb ik hem gegrepen. Ik ben wel blij dat Bethje mij de eerste weken kon ondersteunen. Er is hier geen bestaand team waarop je kunt terugvallen, we moesten het echt helemaal zelf ontdekken. Zonder Bethje had ik het niet gekund!”

Als ik Maura vraag of ze wel eens wat geks meemaakt, zegt ze hardop lachend: “Er is wel eens een pan uiensoep omgegaan in mijn auto, dat moet je niet te vaak hebben. Maar Eric (Philippo, red.) en ik hebben er wel achteraf wel heel hard om moeten lachen!”

Over een paar jaar hoopt Maura verder te gaan als zelfstandige in de horeca. En gezien haar doorzettingsvermogen en enthousiasme, gaat dat haar zeker lukken.