Nieuws

19 mei 2021

‘Lady of the lunch’ doet veel meer bij Print.com

‘Via KonnecteD kan online printplatform zich onderscheiden met sociaal ondernemen’

 

Na een re-integratietraject bij KonnecteD heeft Karin Koopman haar draai gevonden in de bedrijfskantine van Print.com. Ze staat niet voor niets bekend als ‘lady of the lunch’. In de toekomst gaat ze kandidaten van de werkleerroute Horeca begeleiden.

Karin is een trotse medewerker bij Print.com, online printplatform voor grafische professionals. ,,Mooi bedrijf ”, vertelt ze. ,,Ik vind het leuk om met jonge en creatieve mensen te werken. In de kantine sta ik achter de bar waar ik elke dag verse soep, salades en broodjes maak. Verder heb ik facilitaire taken.’’ Mignon van Veen, werkzaam als Talent Scout bij Print.com: ,,Door corona werken veel collega’s thuis. Dat betekent dat minder lunch nodig is. Karin zorgt er daarom ook voor dat de koffieautomaten zijn bijgevuld en het pand schoon is. Vooral dat laatste is belangrijk in coronatijd. Karin is een spin in het web en bekend bij alle collega’s. Al denk ik dat dit vooral komt door haar lekkere soepen!’’

..

Werkervaringsplek

Drie jaar geleden was er bij haar toenmalige werkgever geen plek meer voor Karin. Ze klopte aan bij KonnecteD. ,,Samen met mijn consulent Marjorie Scholten ging ik op zoek naar wat ik kon en wilde doen”, vertelt ze. ,,Mijn hart vertelde me dat de horeca bij me zou passen en dat ik me daarin wilde ontwikkelen.’’ Van Veen vult aan: ,,We hebben Karin leren kennen toen ze startte op haar werkervaringsplek in ons voormalige bedrijfspand. Toen we verhuisden naar een eigen kantoor hebben we gevraagd of ze met ons mee wilde. Karin werkt heel zelfstandig, doet heel veel en is altijd in voor een praatje.’’ Tijdens haar gesprekken met KonnecteD kwam naast Karins passie voor de horeca ook naar voren dat ze heel graag mensen helpt. Van Veen: ,,Als we corona achter ons hebben gelaten, zal het weer drukker worden op kantoor en kan Karin vast hulp gebruiken. Met accountmanager Lies Philippo zijn we in gesprek over uitbreiding van de samenwerking. Aangezien Karin graag mensen begeleidt, is het idee ontstaan om kandidaten van de werkleerroute Horeca hier bij Print.com stage te laten lopen onder haar begeleiding. Volgens mij is ze daar heel geschikt voor’’

 

Tekst gaat door onder de foto

Sociaal ondernemen

Print.com heeft geen actief beleid als het om sociaal ondernemen gaat. ,,Daarom is de samenwerking met KonnecteD heel fijn”, zegt Van Veen. ,,Er wordt ons niks opgedrongen en ik heb echt het gevoel dat we het samen doen. Als ik iemand niet vind passen, is dat ook prima. Onbewust staan we erg open voor sociaal ondernemen. Met de juiste opleidingen en begeleiding moet iedereen aan de slag kunnen. Het maakt dan niet uit wie je bent of wat je achtergrond is.’’

 

 

Dit artikel is verschenen in De Ondernemer (De Stentor) op 18-5-2021

Foto: Print.com