Nieuws

15 oktober 2020

KonnecteD zet in op ICT

De vraag naar systeembeheerders, softwareontwikkelaars en data analisten groeit. We krijgen regelmatig de vraag van werkgevers of we kandidaten met ICT ervaring hebben. Zeker in deze tijd van thuiswerken zien we die groei alleen maar toenemen. Daarom hebben we samen met ICT professionals Daat, Indito en Bee Ideas drie verschillende werkleertrajecten opgezet. Ze zijn bedoeld voor mensen met een afstand tot werk én met affiniteit voor ICT. Belangrijk is dat we daarbij niet kijken naar CV’s, maar naar vaardigheden.

De trajecten zijn zo ingericht, dat kandidaten een half jaar intern aan de slag gaan met échte ICT projecten. In die periode behalen zij zogeheten badges of certificeringen. Ze worden inhoudelijk opgeleid door de ICT professionals van Daat, Indito of Bee Ideas. Daarnaast krijgen ze gedurende het hele opleidingstraject begeleiding vanuit KonnecteD. Na deze periode zijn zij bekend met power apps, projectmatig werken, programmeren, scrum en Microsoft MSCA en krijgen daarvoor een diploma. Ze zijn klaar om aan de slag te gaan als data analist, softwareontwikkelaar of systeembeheerder.

 

Wat kunnen onze kandidaten betekenen voor werkgevers?

De softwareontwikkelaars maken toegankelijke software en technologie voor organisaties die een duurzaam software idee hebben. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een mobiele app om medewerkers te betrekken bij de duurzame koers van een bedrijf.

De Allround Werkplekspecialisten zorgen voor continuïteit binnen netwerken en systemen, zodat medewerkers prettig kunnen thuiswerken. Ze lossen netwerkproblemen op en behandelen ICT vragen van medewerkers. De data-analisten onderzoeken bestaande bedrijfsgegevens en inventariseren waar marketingkansen liggen. Ze monitoren op resultaten en ze leggen verbanden, bijvoorbeeld door middel van marketingacties, tijdsperiodes, geografische gegevens, weersomstandigheden of economische veranderingen.

Meedoen?

Onze trajecten zijn gericht op het meteen werken in de praktijk. Learning by doing. Dus heeft u een goed idee voor een app, wilt u inzicht in uw bedrijfsdata of wilt u uw ICT faciliteiten laten onderhouden, neem dan contact op met onze ICT accountmanager Björn Schuurmans via bjorn.schuurmans@konnected.nl of kijk voor meer informatie op onze website.