Nieuws

29 januari 2021

KonnecteD en Aventus slaan de handen wederom ineen!

KonnecteD en Aventus slaan de handen wederom ineen voor kansen op de arbeidsmarkt!

Na de geslaagde pilot Praktijkleren is de samenwerking tussen KonnecteD en onderwijsinstelling Aventus verder uitgebreid. Afgelopen donderdag startten 15 kandidaten met hun eerste schooldag. Deze werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan aan de slag met een éénjarige BBLopleiding. Zij krijgen les van Aventus Entreeschool (mbo niveau 1) docenten Heleen Schmeink en Jack Bötzel, op locatie bij KonnecteD. BBL betekent dat de kandidaten vier dagen aan het werk gaan en één dag naar school, zodat zij direct op de werkvloer de praktijk leren.

 

Kennismaking

De eerste dag begon met een kennismaking. Daarna hebben de kandidaten instaptoetsen over lezen en rekenen gedaan om hun niveau te bepalen. De kandidaten krijgen Nederlandse les waarbij de focus ligt op schrijven, lezen, luisteren en spreken. Ook krijgen ze rekenles. Beide zijn examen onderdelen. Daarnaast zijn er lessen over burgerschap, waarbij het gaat over onder andere politiek. Om uiteindelijk een baan te vinden die bij de kandidaten past, maken zij ook een profielkeuze en worden uiteraard hierbij begeleid.

 

Diploma biedt kansen

Het hebben van een diploma wordt steeds belangrijker voor betere kansen op de arbeidsmarkt. KonnecteD helpt kandidaten daar graag bij. Indien zij slagen hebben zij een eerste diploma te pakken en zo kunnen sommige kandidaten doorstromen naar een niveau 2 opleiding. Bovendien is dit een mooie opstap voor sommige kandidaten om een startkwalificatie te behalen op niveau 2.

Heleen: “Het is mooi om te zien als deze kandidaten aan het eind van het jaar hun diploma behalen. Voor velen is dit namelijk het eerste diploma. Je ziet dan dat zij erg trots zijn op zichzelf en wij zijn dat natuurlijk ook!’’ ”Het is mooi om daar deel vanuit te maken” vult Jack aan.