Nieuws

4 november 2021

Kok in de Keizerstraat

Dyon Wesseling is leerling in onze Werkleerroute Horeca. Inmiddels werkt hij voor het praktijkgedeelte als kok bij Restaurant De Keizer, waar hij een halfjaarcontract kreeg. Die plek bevalt hem goed. “Als het aan mij ligt blijf ik hier, ik heb het enorm naar mijn zin.”

 

Dyon: ”Ik kwam via de gemeente bij KonnecteD terecht. Ik had al een certificaat voor Kok op zak, maar het lukte me niet meteen om daarmee aan het werk te gaan. Mijn consulent stelde voor om de Werkleerroute Horeca te volgen, zodat ik een praktijkverklaring kon halen. Dat was top, want de Werkleerroute heeft me echt veel gebracht. Je leert de goeie basics, zoals HACCP, snijden en etiquette. Je krijgt een uitgebreide leermap en doet ook nog eens werkervaring op.

 

Lees verder onder de foto

Restaurant De Keizer

Bij Restaurant De Keizer kan Dyon alles in praktijk brengen en voelt hij zich echt op zijn plek. Dyon: “Ik start mijn werkdag met het opstarten van de frituur, de oven en de andere apparaten. Ik snij de groenten, bereid de salades voor en leg het beleg voor de broodjes klaar. In het weekend werk ik samen met Berry in de keuken. We zijn goed op elkaar ingespeeld en weten van elkaar wat we kunnen. Als het druk is en ik zie dat de bediening volledig draait, wacht ik niet met het doorgeven van een bestelling. Dan ga ik zelf meelopen. Het is een fijn team en we doen het echt samen.”

 

Begeleiding

Begeleiding op de werkplek heeft Dyon niet nodig. Toch heeft hij regelmatig contact met Eric Philippo, werkleider Horeca. Ook zijn werkcoach Hatice spreekt hij af en toe, om de verschillende stappen in het Werkstap-leerprogramma door te nemen. Dyon: “Dat programma zorgt ervoor dat ik alle stappen van de werkleerroute doorloop, zodat ik aan het eind mijn praktijkverklaring haal.”