Nieuws

21 september 2020

Jikke Keizer en Colette Dackouo werken met veel plezier bij Carinova

Jikke Keizer en Colette Dackouo werken met veel voldoening via KonnecteD bij zorgorganisatie Carinova. Sabine Wielens is daar hun servicecoördinator op de locaties Park Braband, Sparrenheuvel en Diessenplas en verantwoordelijk voor de flexpool.

KonnecteD legt de verbinding tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers die hen een kans willen bieden, zoals zorgorganisatie Carinova. Colette Dackouo (55) werkte als directiesecretaresse in haar geboorteland Mali en leerde daar haar Nederlandse man kennen. ,,Eind 2011 verhuisden we naar Nederland, waar ik eerst als tolk actief was en daarna als zorgvrijwilliger. Omdat de uitkering van mijn man ophield, klopte ik twee jaar geleden aan bij Werkleerbedrijf KonnecteD, dat me in contact bracht met zorgorganisatie Carinova. Eerst werkte ik als service-medewerkster en dat was wel even wennen. In Afrika hadden we altijd een groot huis en personeel en hoefde ik zelf nooit schoon te maken en te koken. Nu ben ik woonondersteuner in een vaste groep oudere cliënten met dementie op de locatie St. Joseph. Ik verzorg de was, doe spelletjes, troost mensen als ze verdrietig zijn en kook voor hen.’’ Ze ziet aan de gezichten dat de bewoners blij zijn als ze er na een periode van afwezigheid weer is. ,,Ik vind het zelf ook altijd fijn weer terug te zijn. Misschien kan ik doorgroeien naar een andere functie maar ik blijf het liefste bij mijn vaste woongroep.

De 26-jarige Jikke Keizer kon vanwege een beperking niet zomaar een baan vinden. Via de jobcoach van Werkleerbedrijf KonnecteD lukte het wel, bij het Deventer Ziekenhuis. Eerst drie maanden roomservice en daarna anderhalf jaar beddenservice. ,,Toen mijn contract afliep, kwam KonnecteD met Carinova. Ik ben hier nu een half jaar. De ene week maak ik de kamer schoon, de andere week het toilet en de slaapkamer.’’ Keizer werkt het meest op Sparrenheuvel in Diepenveen. ,,Ik heb goed contact met de cliënten.

Die verhalen van ouderen zijn zó leuk. Mijn contract loopt binnenkort af maar ik hoop dat het verlengd wordt.‘’ Keizer zit in de flexpool, wat betekent dat ze soms ook op andere locaties werkt. De jonge Deventerse werkt graag met ouderen en verzorgt ook graag dieren. ,,Ik heb vroeger de opleiding dierverzorging gedaan en ben een enorme paardenliefhebber. Het is erg fijn dat ik van Carinova op maandag vrij krijg om naar de manege te gaan.’’

 

Interne begeleiding

Sabine Wielens is servicecoördinator en verantwoordelijk voor de flexpool. ,,Om hier te werken moet je natuurlijk wel een klik met ouderen hebben. De medewerkers krijgen hier interne begeleiding zodat ze goed toegerust zijn voor hun functie. Daarnaast verzorgen we regelmatig interne trainingen.”

 

Het motto van KonnecteD is: ‘Maak werk van betekenis’. Dit artikel is een samenwerking met Carinova. Ook sociaal ondernemen? Neem gerust contact met ons op!