Nieuws

28 juni 2022

HUMAN officieel geopend

Bouwonderneming Oude Wolbers vormt het oude energiegebouw aan de Adelboldstraat in Deventer om naar 6 studio’s voor kwetsbare jongeren. I’M Architecten Deventer heeft het project de naam HUMAN gegeven. Het initiatief kwam tot stand uit de coalitie POWERHOUSES: een samenwerking van Humanitas Deventer, KonnecteD (werkleerbedrijf Deventer), Stichting Zwerfjongeren Nederland en woonbedrijf ieder1. Op 1 juni was het dan eindelijk zo ver, de eerste 6 jongeren hebben de sleutel van hun eigen studio in ontvangst mogen nemen. Het krijgen van een stabiele basis, en een veilige plek betekent enorm veel voor ze.

 

Hoe begon het?

Wat betekent het als we garageboxen inzetten voor de huisvestingsopgave? En dan specifiek voor jongeren zonder thuis? Vanuit deze innovatieve gedachte heeft de coalitie POWERHOUSES enkele naoorlogse wijken in Deventer onder de loep genomen. Het vervangen van garageboxen voor functionele en esthetisch goede woonruimtes zal de buurt een positieve impuls geven. Elk type is modulair bouwbaar van de superkleine ‘box-in-box’ woning die in de garage wordt geschoven tot de ‘skinny’, een echt huis van 48 m2.

 

Coalitie POWERHOUSES

Een samenwerking van Humanitas Deventer, Konnected (werkleerbedrijf Deventer), Stichting Zwerfjongeren Nederland en Woonbedrijf ieder1. Met deze partijen komen begeleiding en ondersteuning, wonen, werken en opleiding bij elkaar. Deze samenwerking biedt dus integrale arrangementen die thuisloze jongeren nodig hebben om kans te maken op een waardevol bestaan.