Nieuws

27 mei 2020

Het schoonmaakvak is belangrijk, dat beseffen mensen nu meer

Saskia Jansen kwam tien jaar geleden voor de liefde naar Deventer. Sindsdien heeft ze een druk bestaan opgebouwd. Ze werkt als schoonmaakmedewerkster bij KonnecteD (Sallcon) en zet zich daarnaast in als vrijwilliger bij Therapiepaardje. Eén van de locaties waar ze schoonmaakt is basisschool De Flint.

Saskia werd meteen ingezet toen de coronacrisis begon. Basisschool De Flint hield één lokaal open voor kinderen met ouders met vitale beroepen. “Aan de ene kant vond ik het wel spannend. Maar ja, stilzitten is vastroesten. Zeker met mijn artrose!”, zegt ze lachend. “Het is wel even wat anders nu, het schoonmaakvak. Door de corona zijn de hygiëne-eisen veel strakker. Je maakt vaker schoon, en grondiger dan anders. Denk maar aan deuren en klinken. Natuurlijk ook de wc’s, wasbakken en vloeren. Bij sommige locaties, zoals de huisartsenpraktijk, doe je stoelen zelfs aan de onderkant. Het schoonmaakvak is echt belangrijk, dat blijkt nu wel. En mensen beseffen dat nu ook meer dan anders.”

Teamwork

Het team van Saskia bestaat uit 5 dames. “Ik werk nog niet heel lang in dit team. Ik kwam hier terecht, omdat de man die hier zat in de risicogroep valt en niet kan werken nu. Het is een fijne locatie, ik ben blij dat dit mijn vaste locatie wordt. De directeur wil me niet meer kwijt, haha! We zijn allemaal gelijk in het team en we overleggen gewoon samen. Vertrouwen moet er zijn, dat is belangrijk.”

Over haar bijzondere werk als vrijwilligster bij Therapiepaardje praat Saskia honderduit. De stichting leidt minipaarden op als therapie-/supportdier voor mensen in zorginstellingen, ziekenhuizen, kindcentra, woongroepen of particulieren. Meer info vind je op therapiepaardje.nl

 

Meer weten over KonnecteD? Kijk op onze website konnected.nl of neem contact met ons op via info@konnected.nl