Nieuws

20 juni 2021

Harry Brendel: het gezicht van KonnecteD

Harry Brendel werkt al 30 jaar bij KonnecteD. Hij begon in 1991 bij Stichting Deventer Werkt achter de receptie en is sindsdien niet meer weg te denken. “Ik werd gevraagd door Jan Bugter (oud directeur Sallcon), het leek hem wel wat voor mij”, vertelt Harry. “Mijn vader deed veel werk bij de vakbond en ik mocht wel eens mee, dus het werken met en voor mensen is mij met de paplepel ingegoten.”

 

Luisteren is de sleutel

Harry: “Het is hier zo belangrijk dat je goed kunt luisteren. Mensen die hier komen hebben soms een heftig verhaal en vinden het best spannend om op gesprek te komen. Je komt hier nou eenmaal niet altijd voor je lol. Dan is het fijn dat ik hen als een soort neutrale tussenpersoon op hun gemak kan stellen.”

 

Opbloeien

Ook telefonisch spreekt Harry vele werkzoekenden uit Deventer en omgeving. “De vragen die ik krijg zijn heel divers. Het mooiste aan mijn werk is dat je de mensen die binnenkomen echt ziet opbloeien. Iedereen wil toch uiteindelijk een huisje, boompje en beestje. En het is fijn als je daar aan kunt bijdragen.” Toch maakt Harry ook wel eens nare dingen mee. “Een overlijden bijvoorbeeld; dat hakt er altijd wel in. Vooral als iemand net op zijn plek begon te raken, dan denk ik: Wat had ik je er graag nog een aantal jaren bij gegeven.”

 

KonnecteD als werkleerbedrijf

In 2002 ging Stichting Deventer Werkt over naar Sallcon en sinds 2019 dragen we de naam KonnecteD. Er is in die tijd best veel veranderd. Harry: “Omdat er veel meer gekeken wordt naar iemands ontwikkeling op verschillende vlakken, zijn er meerdere mensen bij iemands traject betrokken. Ik kan me voorstellen dat dat soms verwarrend is voor mensen. Dan vind ik het fijn dat ik daarin naar de juiste persoon kan verwijzen. Je helpt mensen echt verder. Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk!”