Nieuws

30 juli 2020

Fietsenstalling Op de Keizer: geen dag is hetzelfde!

Jan Kramer werkt al meer dan 13 jaar in de fietsenstalling. En elke dag was anders. Als coördinator zorgt hij er voor dat zijn team draait en dat bezoekers in een nette en schone stalling terecht komen.

Jan: “Je bent hier echt een gastheer. Je ontvangt de mensen vriendelijk en helpt ze met het inzetten van hun fiets of scooter. Zeker de ouderen kunnen wat hulp gebruiken, vooral als de fietsen in het bovenrek moeten staan. En dan maak je altijd even een praatje. Mensen kennen me inmiddels wel!”

Sinds de coronatijd heeft de fietsenstalling een aparte in- en uitgang. Mensen moeten daardoor iets verder lopen met hun fiets. Jan: “Sommige mensen vinden dat niet prettig en kiezen toch voor de kortste weg. Of ze zetten de fiets of scooter in een vak dat daarvoor niet bestemd is. Tja, dan moeten we ze er op aanspreken. Het is niet altijd fijn om in een discussie terecht te komen, want we doen gewoon ons werk. Zeker voor mijn medewerkers is dat wel eens lastig. Daarom leer ik ze om vriendelijk te blijven en de focus bij de stalling te houden. Zo houden we het leuk met elkaar.”

Geen dag is hetzelfde Op de Keizer. Bij festivals zoals Dickens of een kermis is de stalling tot laat in de avond open. Jan: “Maar dat doen we samen. Het team staat echt voor elkaar klaar. Bij ziekte of andere werktijden, ik hoef vaak niet eens te vragen wie er voor elkaar wil invallen. Het gebeurt gewoon. Samen met mijn collega Gerrit Vreulink staan we voor onze club. En dat straalt wel af op de mensen die hier komen. We krijgen regelmatig een pak koeken van bezoekers, als bedankje. Tijdens een vakantie in Spanje werd ik zelfs herkend door een inwoner uit Deventer. Dat is toch super, dat maakt je trots.”

Als het aan Jan ligt, zit hij hier de komende tien jaar nog; “Ik vind het belangrijk om de stalling draaiende te houden. Het voelt toch een beetje als mijn eigen toko.”