Nieuws

18 februari 2020

Eerste kandidaat Werkleerroute Logistiek krijgt baan bij Vos Transport

Diony Hoogelander (22), startte een paar maanden geleden in de werkleerroute Logistiek bij KonnecteD (Sallcon & Deventer Werktalent). Na een intern ontwikkeltraject van enkele maanden, onder begeleiding van een praktijkbegeleider en werkcoach, mocht hij het geleerde de afgelopen maand in praktijk brengen bij Vos Transport. Deze week kreeg hij daar een arbeidsovereenkomst voor 36 uur aangeboden. Een prachtig resultaat!

Diony: “Ik vind het heel leuk hier. Ik help met het laden en lossen van de vrachtwagens en zit veel op de heftruck. Thuis zijn ze ook trots. Bij KonnecteD heb ik veel geleerd over de werkwijze en de taken in de logistiek. Maar het allerliefste werk ik natuurlijk bij een echt bedrijf in de Logistiek.” Vos Transport kent heel veel logistieke bewegingen en tal van doks, het is een komen en gaan van vrachtwagens. Dat maakt het mooi voor Diony. “In de toekomst zou ik graag chauffeur willen worden dus ik ben hier aan het juiste adres”.

Martijn Harmsen, accountmanager KonnecteD: “Wij kunnen in de werkleerroute veel simuleren, maar voor de echte beleving zullen we het toch moeten hebben van echte logistieke bedrijven. Daar brengen onze kandidaten hun nieuwe vaardigheden in de praktijk. Wij komen dan ook graag in contact met bedrijven die hiervoor open staan. Dit kan bijvoorbeeld voor een rondleiding, het bieden van een korte stage of natuurlijk een baanmogelijkheid aan het einde van de werkleerroute. Onze samenwerking met Vos Transport is overigens wel een speciale. De werkleerroute Logistiek is sinds kort van start gegaan en zij zijn vanaf het begin betrokken geweest om mee te denken over de inrichting van de route. Daarvoor zijn we ze dankbaar, want die verbinding met de praktijk is cruciaal.”

Roy van Verseveld, Manager Customer Service en Gitte Wisselink, HR Manager bij Vos Transport vertellen dat het erg goed is om bij te dragen aan dit soort initiatieven. “In deze branche is het niet altijd makkelijk om aan goed personeel te komen. Mensen verkijken zich vaak op de fysieke inspanning die het vak vergt. Er komt veel bij kijken. Dan is het heel mooi als mensen hier starten die echt gemotiveerd zijn als logistiek medewerker, zien wat het vak echt inhoudt, het zich eigen maken en doorstromen naar andere functies, bijvoorbeeld naar het chauffeursvak.” Die ontwikkeling ziet Diony ook wel zitten. Zijn collega Eric is een mooi voorbeeld. Hij kwam hier 8 jaar geleden binnen, destijds ook via KonnecteD. En inmiddels begeleidt hij nieuwe binnenkomers.

Na een paar keer op de foto willen Diony en Eric eigenlijk wel weer gewoon verder. Leuk hoor, die aandacht, maar eigenlijk gaan we liever aan het werk. Zij zitten voorlopig goed bij Vos Transport!

Wilt u ook samenwerken met KonnecteD? Neem contact op met Martijn Harmsen via martijn@deventerwerktalent.nl of 06-29591748.

KonnecteD

It’s very easy to create stylish and beautiful

It’s very easy to create stylish and beautiful It’s very easy to create stylish and beautiful prototypes for.